Debat
0   0

Hvorfor er så få lærerstuderende interesserede i politik?

Jeg har læst i studerendes indlæg både i skolebladet, her på folkeskolen.dk og andre steder, at man skal engagere sig i sit studium og huske at melde sig ind i diverse studiesociale grupper på seminariet. Det er også vigtigt, men det er altså også vigtigt at engagere sig i resten af samfundet. Jeg synes, det har været meget svært at få medstuderende med til politiske arrangementer uden for skoletiden - selv når det har drejet sig om debatter, der har været afholdt her på læreruddannelsen Via.

Hvad kan det skyldes? Hvorfor søger folk ikke indflydelsen, og hvorfor rykker politiske arrangementer så lidt hos lærerstuderende, der jo ellers fint kan sætte tid af uden for skoletiden til at dyrke fredagsbarer og kreativ fordybelse? Jeg har forstået det, som om det er et generelt problem at få unge til at engagere sig i politik. Der er Tordenskjolds soldater, og så er der resten.

Artiklen fortsætter under banneret

Er det, fordi folk ikke føler, at det batter? Eller er det, fordi de ikke kan finde sig til rette i et parti? Det sidste behøver man jo ikke engang for at have en holdning. Jeg har nogle gange en frygt for, at vi engang ikke så langt ude i fremtiden får nogle generationer af uengagerede samfundsborgere, der ikke har interesse i at tage del i beslutningsprocesser, og som ikke føler, at det nytter at være med i de organer, hvori man kan søge indflydelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ