Blog
0   55

Læring kræver bevægelse

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Aarhus Idrætslærerforening kæmper lige nu for at komme ud af deres ’hviletilstand’. Nyt initiativ og samarbejde med ESAA vil forhåbentlig få idrætslærerne på banen igen. Målet er at give idrætslærerne ideer til samarbejde både på tværs af skolerne og ud til foreningslivet – i det hele taget at skabe et netværk for idrætslærerne.

Hjertet har været med i alle 24 år, hvor Nina Nørgaard Møller var formand for Aarhus idrætslærerforening. ÅI inviterede blandt andet de ældste klasser i folkeskolen til at prøve idrætsgrene, som de fik kontakt til gennem idrætssamvirket.

Tanken var at opnå kendskab til idrætsgrene, der ikke var så ‘medietunge’, og som de fleste skoler ikke havde mulighed for at undervise i. Det kunne f.eks. være bueskydning, ridning, dans, eller skydning.

Det var vigtigt, at idrætsgrenene ikke blot var ren underholdning, men at lærerne brugte dem eller dele af dem i deres undervisningsforløb.

Foreningen vil blomstre igen

Artiklen fortsætter under banneret

ÅI ville gerne mere end blot inspirere til den daglige idrætstime. De havde fokus på lærernes muligheder i form af diverse kurser. Både skolerådmænd og skoleforvaltningen var i direkte dialog med foreningen.

Intensionerne var bestemt gode – og derfor piner det stadig Nina den dag i dag, at foreningen er passiv. Så selvom cv’et skriver pensionist, har hun sammen med Per Andersen fået etableret et samarbejde med ESAA v./ Rundhøjskolen, og de inviterer nu alle interesserede til en idrætsfaglig temaaften omkring tanker og handlinger vedr. læring og bevægelse i folkeskolen.

Onsdag d. 27/9-2017 kl. 19:00 (se vedhæftet invitation for yderligere oplysninger)

“Initiativet tager udgangspunkt i ideen om at samtænke den professionelle pædagogiske praksis i folkeskolen med den professionaliserede idræt i idrætsforeninger og høste de synergier, der opstår mellem idrætsforeningens og praksisser – og skolens værdier og praksisser”

Tiden er knap, ja – men hvem siger nej til en forening, der vil kæmpe for samarbejde, sparring med idrætsforeninger og finde de gode kurser frem til idrætslærerne?

Hvordan ser det ud i andre kommuner – findes disse foreninger som aktive eller passive?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt