Blog
0   50

Hvad kendetegner det gode forældremøde?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Sidste torsdag var jeg til mit første forældremøde i børnehaveklassen som forælder– og her til aften er jeg lige netop hjemvendt, efter jeg har afholdt forældremøde for sidste gang i min 9. klasse. Fælles for begge møders succes handler om tydelighed og engagement fra både lærere og forældre.

Foto: Flickr.com

 

Artiklen fortsætter under banneret

Legegrupper eller alkoholsnak – fødselsdagsgavernes størrelse eller mulighed for ekstra brobygning. Temaerne er naturligvis ikke de samme, men den konstruktive tilgang,  som punkterne forhåbentlig bliver behandlet på til mødet, berører de samme elementer.

Det var både mærkeligt og lidt angstprovokerende pludselig at sidde på den anden side til et forældremøde. Nu var det ikke mig, der lavede dagsordenen eller havde kontrollen over mødets gang. I stedet havde jeg en helt anden og væsentlig rolle – nemlig som den opbakkende forælder. Ét er at have tillid til lærerne og deres professionalisme, men jeg oplevede også væsentligheden i, at klassens forældre havde lyst til arrangementer for at styrke klassens trivsel. Som forældre gik vi fra mødet med en rigtig god følelse i kroppen – en følelse af at opbakningen og engagementet blandt forældregruppen kun kan smitte af på vores børn, som trods alt skal gå i samme klasse de næste 10 år.

Det sociale aspekt overskyggede klart det faglige på dette første forældremøde

 

Trygheden skal skabes

I min bog kendetegner et godt forældremøde, at der er tydelige og væsentlige linjer i det fremlagte. Jeg bør ikke stå og gennemgå en masse mål samt en årsplan. Årsplanen kan udleveres og derefter kommunikeres mere detaljeret ud til forældrene i løbende af året.

Til gengæld er det vigtigt at have gjort sig tanker omkring, hvilke væsentlige mål, jeg som  lærer har for klassen både fagligt og socialt. Dette bør præsenteres, og så bør jeg beskrive de arbejdsprocesser samt overvejelser for disse, jeg har – igen både indenfor det faglige og sociale område.

Forældre skal føle sig trygge og godt klædt på efter et forældremøde, men vigtigst af alt – de skal kunne huske mine pointer og forstå dem. Hvis forældregruppen fanger min ide omkring mine faglige og sociale planer, så giver det også mening for dem – og derved har jeg skabt det fantastisk grundlag med en stærk gruppe mennesker som samarbejdspartnere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.014 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her