Blog
0   16

”Ven-skaberne” rykker ud

Abonner på nyt om Ven-skaberne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tal om fællesskaber med eleverne med musik og historie fra ”Ven-skaberne”

Vi er fire lærere, som har lavet sange og historier om relationer, fællesskaber og følelser. Vi håber, at I kan bruge det i jeres undervisning til at få skabt en samtale med eleverne, hvor de bliver klogere på sig selv og hinanden.

I et stykke tid har vi arbejdet med at skrive sange, som handler om danske børns tilværelse i det fællesskab, vi har skabt for dem. Sangene kredser især om relationer og emotioner børn imellem, og målet er, at de skal få børn, lærere og forældre til at reflektere. Som noget nyt har vi givet sangene mere liv og krop ved at skabe historier til dem.

Vores første historie ”Tychobrahesdagen” (som du kan downloade nedenunder indlægget) hænger sammen med vores sang ”Vi rykker ud” (som man kan lytte til på forskellige musiktjenester). Sammen skal de være med til at starte en snak i klassen om de forskellige følelser og vilkår, vi møder hinanden med i det fællesskab, vi nu engang befinder os i. Vi håber, at eleverne på den måde gennem samtale, musisk indlevelse og historiefortælling bliver klogere på sig selv og hinanden og får øje på forskelligheden af de verdener, vi hver især kommer fra. Ved at få øje på den forskellighed, opnås forståelse, tolerance og rummelighed.

Sådan bruger du det i undervisningen

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har grebet det sådan an, at historien handler om det at have en dårlig dag. Familien Bulder har sovet for længe, og Bulder kommer for sent i skole. Han har fået en dårlig start på dagen, og det kan mærkes på ham. Heldigvis har han tre gode venner, som hjælper ham igennem det hele.

Vi har lavet nogle hjælpespørgsmål til lærerne:

(1) Hvordan er det hjemme ved dig? Har din mor og far sommetider travlt? Hvad gør de så? Hvad gør du så?

(2) Hvorfor blander Kaptajnen og Claus sig, da Madsen skælder ud på Bulder?

(3) Hvordan var Bulder kommet igennem dagen, hvis han ikke havde nogen venner?

(4) Bulder hører ikke rigtig efter, hvad han skal, da gymnastiklæreren Madsen giver sine ordrer. Hvad tror du, at Bulder tænker på?

(5) Hvordan har du/man det i skolen, hvis der har været dårlig stemning derhjemme om morgenen?

Planen er, at der her på bloggen kommer flere historier til vores andre sange, så skriv meget gerne en kommentar med feedback på vores historie og hjælpespørgsmålene.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
686 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.278 andre er allerede tilmeldt