Blog
0   3

For enden af regnbuen

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Som udgangspunkt var der en tydelig forskel på, om den kørende platform repræsenterede det mere ”konservative” segment, eller om det var de dansende enhjørninger med ballonkjoler og bare numser.

En nok liden sandfærdig men ikke desto mindre underholdende scene fra Miloš Formans film Amadeus skildrer resultatet af kejserens ønske om at fjerne balletindslagene fra operaen, da han finder disse unødvendige og kedsommelige. Dette dekret munder ud i, at musikken udebliver, men danserne danser videre… uden musik, hvilket selvfølgeligt forekommer højst bizart. Da kejseren så en dag overværer en arbejdsprøve, spørger han: “Hvad er det her? Jeg forstår ikke? Er det moderne?”, hvorpå musikken bliver genindsat og alt atter er fryd og gammen.  

Københavns stolthed

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg deltog forleden som publikummer til årets store farverige LGBT begivenhed, Copenhagen Pride. Hvis man nogensinde har været i tvivl om musikkens væsen og rolle i denne verden, er det et godt sted at starte med at gøre denne til skamme. Sjælden har jeg oplevet så stærk en kobling mellem dens umiddelbare underholdningsværdi og så de tusindvis af budskaber, der gemmer sig i sangvalget. Som udgangspunkt var der en tydelig forskel på, om den kørende platform repræsenterede det mere ”konservative” segment, eller om det var de dansende enhjørninger med ballonkjoler og bare numser.  

Understrøm

David Bowies Fame, Vengaboys’ Boom Boom Boom Boom!,Tarkans Simarik, 2 Unlimiteds No Limit for blot at nævne nogle få. Alle evergreens i deres egen ret og sange, der kan læses alt muligt ind i, dybt som overfladisk. Men deres slagkraft og appel kan der ikke herske tvivl om. Tænk, hvis der kom en kongeligt dekret om, at der ikke måtte være musik til paraderne. “Hvad er det her? Jeg forstår ikke? Er det moderne?” Nej, men komplet meningsløst ligesom et liv uden musik. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.101 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.