Anmeldelse

Havet nyser / Ravnene tier

Havet nyser / Ravnene tier

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den arbejdsløse far får arbejde i Grønland, og tolvårige Mias verden bryder sammen. Hvordan skal livet dog kunne gå videre uden slyngveninden, hunden og alt det andet, der er grundlaget for hendes trygge tilværelse i Danmark?

Fakta:

Titel: Havet nyser / Ravnene tier

Forfatter: Linda Lassen

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Det går nu alt sammen. Sproget er svært, men venner finder man heldigvis alle steder, og ved hjælp af dem og en solid klasselærer bliver Mia introduceret til natur og samfund i Grønland.

Historierne er bygget op om de dramaer, der opstår, når naturen viser tænder, og når børn skal forholde sig til livet. Det er måske ikke verdens største gys, men eftersom forfatteren afstår fra usandsynligheder og magisk realisme, skal det nok give mavekildren blandt læsergruppen, som i hovedsagen vil være piger på alder med hovedpersonen. For oppe i deres hoveder vil grønlandske myter om fjeldgængere og børnelokkere skabe tilstrækkelig panik til at give åndedrætsbesvær.

Venindeintriger og usikkerheden omkring de stadig mere interessante drenge er vældig godt skildret, ligesom de moralske dilemmaer pigerne kommer ud for. For må man sige alvorlige ting videre til de voksne, eller skal man være så loyal over for vennerne og ens søskende, at man fortier mobning eller begrundet mistanke om, hvem der har begået hærværk?

Fine frilæsningsbøger og god, moderne introduktion til grønlandsk hverdagsliv.