Anmeldelse Letlæsning
0   183

Havet nyser / Ravnene tier

Havet nyser / Ravnene tier

Fakta


Titel
Havet nyser / Ravnene tier

Forfatter
Linda Lassen


Bøgerne er på henholdsvis 147 og 138 sider og koster 145 kroner per styk

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Den arbejdsløse far får arbejde i Grønland, og tolvårige Mias verden bryder sammen. Hvordan skal livet dog kunne gå videre uden slyngveninden, hunden og alt det andet, der er grundlaget for hendes trygge tilværelse i Danmark?

Artiklen fortsætter under banneret

Det går nu alt sammen. Sproget er svært, men venner finder man heldigvis alle steder, og ved hjælp af dem og en solid klasselærer bliver Mia introduceret til natur og samfund i Grønland.

Historierne er bygget op om de dramaer, der opstår, når naturen viser tænder, og når børn skal forholde sig til livet. Det er måske ikke verdens største gys, men eftersom forfatteren afstår fra usandsynligheder og magisk realisme, skal det nok give mavekildren blandt læsergruppen, som i hovedsagen vil være piger på alder med hovedpersonen. For oppe i deres hoveder vil grønlandske myter om fjeldgængere og børnelokkere skabe tilstrækkelig panik til at give åndedrætsbesvær.

Venindeintriger og usikkerheden omkring de stadig mere interessante drenge er vældig godt skildret, ligesom de moralske dilemmaer pigerne kommer ud for. For må man sige alvorlige ting videre til de voksne, eller skal man være så loyal over for vennerne og ens søskende, at man fortier mobning eller begrundet mistanke om, hvem der har begået hærværk?

Fine frilæsningsbøger og god, moderne introduktion til grønlandsk hverdagsliv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.398 andre er allerede tilmeldt