Blog
0   5

Hvordan delebørn? Fordeling af tiden hos mor og far

Abonner på nyt om Skolesocialrådgiver om delebørn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nem og brugbar guide til skilsmisseforældre fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI)

Selv mange fagfolk, som dagligt møder forældre i skilsmisse, kender ikke til det værktøj, som SFI udviklede tilbage i 2011 – på baggrund af forskning netop fra Danmarks største forskningsmiljø på velfærdsområdet

Det enkle skema hjælper forældre til at blive bedre afklaret med, om en decideret deleordning – hvor barnet bor halvdelen af tiden hos hver af sine forældre – er en fordel. Det vil sige en fordel for barnet!

* Brochuren Børn i deleordninger, kort & klart fra SFI beskriver nemt og overskueligt de forhold, som forældre bør tænke ind i deres overvejelser om, hvordan børnene bør bo hvor.

* Selve spørgeskemaet er ligetil at udfylde for forældre. (Spørgeskemaet findes også sidst i kort & klart brochuren.)

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan kan lærere gøre forældre opmærksomme på spørgeskemaet fra SFI?

… når en elevs forældre er i vildrede omkring valg af samværsordning – eller blot når forældre tænkes at kunne have gavn af at kende til spørgeskemaet.

  • Link til brochuren kan ligge på skolens intra. (Måske sammen med link til Børnerådet og Børns Vilkår, som har andet godt materiale til forældre.)  
  • Mail med link til til spørgeskemaet kan sendes i en mail til elevens forældre. Eventuelt med en bemærkning om, at I tillader jer at sende skemaet, fordi mange fagpersoner, som beskæftiger sig med skilsmisser, faktisk ikke kender værktøjet.

Myten, om at børn tager skade af at bo i deleordninger, er for alvor ved at blive afløst af viden

Nu vi er ved deleordninger, ligger det ligefor at slå et slag for at gøre opmærksom på, at enige eksperter melder, at deleordninger ikke har ”en negativ effekt på børn. Snarere tværtimod”. Hvilket bl.a. uddybes i artikel bragt i Politiken sidste sommer, hvor Mai Heide Ottosen, seniorforsker hos SFI er interviewet. I artiklen henviser hun til forskningen, som også dannede baggrund for udviklingen af spørgeskemaet, som forældre kan benytte, når de skal vurdere, hvorvidt en deleordning i deres situation er en fordel for barnet …

… en guide som kan komme flere børn til gavn!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.271 andre er allerede tilmeldt

PPR-netværket er for ansatte og andre med interesse for Pædagogisk Psykologisk Rådgivningsområdet. I samarbejde med Samrådet af Specialpædagogiske Foreninger i DLF. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
441 andre er allerede tilmeldt