Blog
0   5

Mekka for snitteglade - en inspirationsweekend i skoven

Abonner på nyt om Håndværk og design - fra værkstedet i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Snittefest 2017 - to dejlige solskinsdage i skoven ved Boserupgård Naturcenter, som danner rammen om den årligt tilbagevendende snitte-event arrangeret af en gruppe engagerede snittere.

Lørdagens program: Workshops indtil frokost, derefter to forskellige såkaldte spots, som er 1 times miniworkshops, og herefter aftensmad og aftenhygge. I løbet af weekenden kommer man således til at prøve fire forskellige ting.

Min workshop: Bevægelige Figurer v/ Balder Egholm

Balder har medbragt færdige kasser og dele til mekanikken. Altså kan vi koncentrere os om at finde på figuren, snitte den og få den til at bevæge sig.

Artiklen fortsætter under banneret

Delene bevæges ved hjælp af snore fastgjort på figuren og ført ned omkring hjul og akse i kassen. Størrelsen på hjulet og aksens afstand fra midten på hjulet bestemmer, hvor stor bevægelse man får.

Vil du vide mere om, hvordan man laver bevægelige figurer, kan du bl.a. finde dem i bogen “Bevægeligt Legetøj i Træ” af Frank Egholm.

Første “spot” skæftede vi syle håndsmedet af instruktøren Rune Malte Bertram-Nielsen.

Anden spot snittede vi blomster af friske hyldegrene.

Blomsten laves ved at fjerne barken øverst på en frisk hyldegren. Enden rundes, hvorefter man snitter små spåner næsten op til enden af grenen hele vejen rundt. Dette fortsættes rundt og rundt, indtil man når ind til midten af grenen, og blomsten knækker af. Fordi hyldegrenen er helt blød i midten, kan blomsten efterfølgende presses fast på en gren som stilk. En sjov og hurtig opgave, som man nemt vil kunne lave med elever, tænker jeg.

Se mere om arrangementet på Facebooksiden Snittefest i Danmark

og tjek også facebookgruppen Snittere i Danmark


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt