Blog
0   62

Karakter i idræt – en fælles forståelse

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De første to idrætslektioner på 8. årgang afholder vi i klasselokalet. Vi byder eleverne velkommen med en dagsorden, som blandt andet indeholder badekultur, teori og praksis, deltagelse i faget samt karakter. Sidstnævnte udløste en god konstruktiv debat om, hvordan vi som lærere vurderer eleverne i dette praktiske fag.

”Hvilke værdier vægter I højest, når I skal give os karakter i idræt?”.  

Et godt spørgsmål fra en fornuftig dreng på 8. årgang og samtidig også et spørgsmål, som jeg ser vigtigt at drøfte allerede i opstarten af 8. klasse.

Spørgsmålet gav anledning til at få eleverne på banen, for hvad tænker de egentlig om det at få karakter i idrætsfaget?

Skal eleven have en høj karakter, fordi han/hun mestrer det færdige spil på et højt niveau? Skal motivation og engagement i timerne hæve ens karakter? Hvad med fravær/manglende tøj til omklædning – hvilken betydning skal det have?

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne blev hørt og kom selv med gode bud på, hvad de syntes var rimelige. Sammen fandt vi ud af, hvilke værdier vi følte var givende og gav god mening i forhold til en standpunktskarakter i idræt.

I mine øjne er karakteren et helhedsindtryk af mange forskellige elementer. Pludselig er det at møde op og være skarp kropsligt og retorisk i faget bare ikke nok. Der er mange forskellige værdier på spil, som skal ruste eleverne i andre kontekster, og de tæller også med.

Din evne til at indgå i gruppeprocesser, din kreative sans i udtryksformerne samt evnen til at udvikle på andres kompetencer (væk fra egen zone) er blot noget af det, som vægtes og tæller med.

Sammen er vi rustet til karakterræset – velkommen 8. årgang. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt