Nationale test skal være frivillige for folkeskolerne, mener De Radikale.

Radikale: Forvaltningerne skal tjene skolerne

De Radikale kommer i dag på sit sommergruppemøde med et skoleudspil, der give skolerne mere frihed og mindske "kedelig undervisning" og "røv-til-bænk". De nationale test skal gøres frivillige for skolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forligskredsen: Friheden er til lærerne, ikke til forvaltningen

"Vi skal genskabe tilliden og opbakningen til folkeskolen", hedder det i et nye skoleudspil, som De Radikale har lanceret på deres sommergruppemøde i dag.  Læringsmålene skal være værktøj for skoler og lærere - forvaltningerne skal ikke bruge læringsmål til at kontrollere og registrere oplysninger om de enkelte elevers udbytte af undervisningen.

Også de nationale test er De Radikale på jagt efter:

 "De nationale test skal være frivillige og alene et værktøj for skolerne. Forvaltningen skal ikke registrere eller på anden vis indhente individuelle oplysninger om elevernes udbytte af undervisningen baseret på nationale test".

Desuden ønsker partiet større frihed til den enkelte lærer og opfordrer kommunerne til at indgå forståelsespapirer om lærernes arbejdstid

"En sådan aftale bør sikre sammenhæng mellem antallet af undervisningstimer og de tildelte lærerressourcer. Samtidig skal der være større frihed for den enkelte lærer til selv at tilrettelægge sit arbejde, når tilstedeværelse på skolen ikke er påkrævet", hedder det  under oveskriften "Kvalitet må gerne koste".

Skolen skal have lov til selv at sætte mål, og forvaltningen skal blande sig mindre fremgår det under overskriften  "Lad skolerne sætte mål".

Åben skole

Kommunerne skal afsætte penge, så det bliver muligt i højere grad at sige farvel til "røv-og-bænk-undervisning", det vil sige penge til transportudgifterne til åben skole-projekter. Og så skriver partiet: "Forvaltningen skal tjene skolerne, så opgaven ikke bliver en byrde for den enkelte skole.

Radikale: Slut med ghettoskoler 

Læs hele oplægget her:

Læs mere

De Radikales udspil