Anmeldelse Madkundskab
0   219

Hjemkundskab for alle

Hjemkundskab for alle

Fakta


Titel
Hjemkundskab for alle

Forfatter
Anne-Mette Kampmann, Maya Rabjerg Meltofte

Pris
548,75 kroner

Sider
152 sider

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Bogen kan bruges som et supplerende materiale til undervisningen i hjemkundskab, men også som grundbog, da den kommer rundt om alle Fælles Mål for 2009. Fokus rettes mod det eksperimenterende køkken. Her kan eleverne gøre sig erfaringer med forskellige fødevarers madtekniske egenskaber. Ved hjælp af sensoriske skemaer kan eleverne få sat ord på deres sanseindtryk og erfaringer.

Mappen indeholder 57 opslag. Med et indledende kapitel om grundteknikker og fem kapitler om grundsmagene: sødt, surt, salt, bittert og umami. Hvert forløb er tilpasset to lektioner. De indeholder teori, spændende, eksperimenterende opskrifter og opgaver. Alle kapitler afsluttes med en evaluering.

Artiklen fortsætter under banneret

Det nye materiale er tiltalende og favner bredt over fire klassetrin. Måske syntes 4. klasse, det virkede lidt overvældende med den megen tekst, men det var udmærket til 6.-7. klasse. Bagest i bogen findes fødevaretabel, opskrifts- og emneindeks, men der burde også være en ordforklaringsliste.

I hvert kapitel er der i de givne retter lagt en stigende sværhedsgrad, så læreren kan tage højde for dette i sin planlægning. Materialet er praktisk med spiralryg og smudsafvisende, farverigt omslag. Der er overskuelige skemaer og informerende tekst markeret med mørk baggrund.

Alt i alt et grundigt gennemarbejdet materiale, hvor der er god hjælp at hente for hjemkundskabslæreren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

 

Læs mere om de faglige netværk
4.105 andre er allerede tilmeldt
Gør os klogere

Er du madkundskabslærer? Og vil du hjælpe os med at blive klogere på faget?

Besvar spørgeskemaet