Det er forskelligt, hvornår elever begynder i skole. Jo senere den enkelte skole begynder, jo kortere juleferie.

Ferieforskel: Skolestart på mange datoer

Mange elever har første skoledag efter sommerferien i dag, men Blågård Skole i Københavns Kommune begyndte allerede 7. august. I Svendborg begynder skoleåret først på onsdag den 16. august.

Publiceret

4 slags SKOLESTART

16.august: Svendborg Kommune.  Juleferie: lørdag23. december 2017 - mandag 1. januar 2018
14. august: Hvidovre Kommune: Juleferie lørdagden d. 23. december 2017 - mandag d. 1. januar 2018
10. august. Vejle Kommune - juleferie torsdag 21.december 2017 - 3. januar 2018
Juleferie:
7 august: Københavns Kommune: Blågård Skole 7.august. Juleferie 21. december 2017 til og med 7. januar 2018
(Københavns Kommune har udstedt to vejledende ferieplaner)

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når klokken ringer ind første dag efter sommerferien på landets skoler, sker det i år med stor forskydning og på mindst fire forskellige datoer, nemlig 7., 10., 14. og 16. august.

Det viser en forespørgsel, folkeskolen.dk har rettet til nogle af landets skoler. Mødedatoerne er forskellige i flere kommuner. Den kommunale ferieplan, som vedtages endeligt af byrådet eller kommunalbestyrelsen, afgør sagen.

Forældre og lærere får håndsrækning til sund skolestart

For eksempel har nogle skoler i Københavns Kommune åbnet dørene for eleverne allerede den 7. august, det gælder for eksempel Blågård Skole på Nørrebro. Til gengæld for den kortere sommerferie er juleferien længere for lærere og elever på Blågård Skole, da den varer lige fra 21. december til 7. januar næste år. I København har kommunen udstedt to forskellige ferieplaner, så ikke alle kommunens elever har haft samme skolestart. 

Svendborg: Kortere juleferie

På Ørkildskolen i Svendborg er første skoledag efter ferien på onsdag den16. august. Børnehaveklasserne starter en dag senere den 17. august.

"Det er nok overraskende for flere, at den kommunale ferieplan i år er faldet sådan ud. Det påvirker juleferien, for den bliver kortere", siger skoleleder på Ørkildskolen i Svendborg Kaj Hørberg.

På Fælleshåbskolen i Børkop startede lærerne undervisningen  torsdag den 10. august.

"Den feriekalender, vi virker under er vedtaget af børne- og ungeudvalget og har været i høring i Hoved- og MED-udvalg. Feriekalenderen skal jo sikre, at alle elever får 200 skoledage", forklarer skoleleder Flemming Mahler Pedersen på Fælleshåbskolen.

Det er altså forskelligt, hvornår eleverne vender tilbage til skolen efter sommerferien. Til gengæld begynder sommerferien samme dag for alle. Datoen er nemlig fastsat af ministeriet, blandt andet af hensyn til afvikling af prøver og årsprøver. I år var sidste skoledag inden ferien sankthansaftensdag den 23. juni.

På de fleste skoler møder lærerne typisk én uge før "den officielle" skolestart for at forberede det nye skoleår.

 

 

 

Powered by Labrador CMS