Blog
0   25

Tag godt imod mig, jeg er ny i trafikken - or so it feels

Abonner på nyt om Pas godt på Ida i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ja, jeg skal være lærer... igen

Lørdag, en uge inde i det det nye skoleår, og livet er allerede super travlt. Efter så lang en stressperiode burde jeg jo være udhvilet. Og jeg føler mig da også klar. Jeg har brugt uanede mængder af timer på at tænke og spekulere og bare være. Til ansættelsessamtalen spurgte udvalget mig, hvad skolen kan gøre for at gøre det til en så god opstart som muligt, og jeg svarede: gennemsigtighed. Jeg har brug for, at det ikke er hemmeligt eller et tabu at have været syg med stress og udbrændthed. Med hemmeligheder og tabu følger ofte forkerthedsfølelse. Jeg har følt mig forkert det meste af mit liv. Dagligt siger jeg til mig selv, at i dag vælger jeg ikke at være bange; ikke bange for at være forkert, ikke bange for at fejle, ikke bange for at være mig, ikke bange for livet. Til en dejlig frokost i Kødbyen den anden dag blev jeg grillet af et kvikt hoved, som mente, jeg bør arbejde på at blive en mere stringent fortæller. "Hvad er hovedbudskabet?", spurgte det kloge hoved, "Hvad skal samfundet gøre?" - Jeg er holdt op med at tro, at jeg er ekspert på andet end min egen oplevelse af min egen historie, så den fortæller jeg. Et helt liv har jeg gået ved siden af mig selv og iagttaget mig udefra for bedre at kunne vurdere, hvordan andre så mig... Var jeg god nok? Var jeg sød nok? Var jeg for meget? Mit liv er levet i en distræt sfære af forsøgende korrekthed og perfektionisme, resulterende i meget lidt nærvær med mig selv og mine nærmeste. Da jeg så selv fik børn, blev jeg tvunget til at se mit eget manglende nærvær (i forsøget på det perfekte). Mit billede af den gode mor er en nærværende mor. Shit. Detour. Ok, back on track - stringens, blev der vist sagt. På min nye arbejdsplads ved de alle, at jeg har været sygemeldt. Nu ved I det allesammen. - Det er vigtigt. Min næsten stringente pointe i hele det her skriv er, at hvis vi skal have en mulighed for hjælpe hinanden med at lykkes med os selv og hinanden, så er åbenhed vejen. Uden åbenhed ingen anerkendelse... men den tager vi en anden dag. Knus og rigtig dejlig weekend.

#enafos #ognuløberjegentur #inmydream

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ