Protester mod nedskæringer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne på Gildebroskolen i Ishøj holdt mandag møde i arbejdstiden. Det skete som en protest mod et udspil fra kommunen. Det går blandt andet ud på, at hver lærer fra næste år skal undervise tre timer mere om ugen. Samtidig skæres der i pengene til undervisning af tosprogede elever.

Lærerne vedtog at nedlægge arbejdet med et stort flertal.

'Det var massivt. Der var ikke megen slinger i valsen', fortæller tillidsrepræsentant Vagn Kjeldgaard, der understreger, at det er lærerne på skolen, der har taget initiativet.

Også i Svendborg er der nedskæringer, hvor kommunen nedlægger 15 lærerstillinger. Det fører ikke til fyringer, men betyder, at 15 stillinger ikke bliver genbesat.

'Det er vi, sagt lidt bramfrit, pisse sure over', siger Torben Møller Pedersen, formand for Sydfyns Lærerkreds.

Han mener, det vil gå ud over kvaliteten i skolerne.

'Det, der sker i Svendborg, er, at de sænker servicen svarende til det, 15 lærere kan lave', siger han.

I forbindelse med forhandlinger om den nye overenskomst vil Torben Møller Pedersen sætte kommunens målsætning over for de ressourcer, de vil bruge.

'Svendborg Kommunes mål er nogle flotte sølvbryllupstaler, der overhovedet ikke har hold i virkeligheden. Det skal de tvinges til at forholde sig til', siger Torben Møller Pedersen.

Han mener, at kommunen står dårligt i en forhandling.

'Når vi skal forhandle med kommunen om akkorder, vil det ikke undre mig, hvis det ikke er muligt at indgå en eneste akkord i Svendborg Kommune', siger Torben Møller Pedersen.

Han mener, at kommunen kun kan nå sin målsætning ved at skrue ned for den.

'Gør de det, så er det reelt nok, at de siger, at vi ikke har råd til det skolevæsen, vi har. Vi er nødt til at få et ringere skolevæsen. Så er det reelt nok, at de nedlægger nogle stillinger. Så er der sammenhæng i tingene', siger Torben Møller Pedersen.

kamp