Blog
1   52

Lærerne skal også differentieres

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Traditionen tro byder min skole på en kold øl eller sodavand som afrunding på vores opstartsuge. Mens jeg indtager den sukkerholdige væske spekulerer jeg over ugens indhold. Et indhold som har bestået af en fin veksling mellem egen tid til forberedelse samt input hentet både blandt kollegaer og foredragsholdere udefra. Jeg savner dog én specifik ting…

År efter år bliver vi bombaderet med oplæg fra konsulenter, som beskriver vigtigheden i feedback, differentiering, evaluering, klasseledelse og meget andet. Vigtigheder som jeg på ingen måde afskriver, men som jeg i den grad langt hen af vejen kan se det positive i.  Jeg vil dog ønske, at vi engang i mellem også prioriterer differentiering blandt lærerne.

Hvorfor skal vi alle sammen nødvendigvis høre de samme oplæg hver gang? Vi er lige så mange forskellige lærere som vores antal af elever er forskellige. Vi har vores kompetencer og mangler forskellige steder – nøjagtigt som alle de elever vi underviser.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Prioritering af tiden

Jeg vil ønske, at vi blot ved nogle oplæg kan få lov til at vælge noget til og noget fra.  Differentiering handler om at ramme lige netop det niveau, hvor du bliver udfordret, og vi lærere underviser på forskellige trin og har kompetencer og personligheder i alle retninger. Vi kan ikke alle få noget ud af de samme oplæg gang på gang, men alternativet er naturligvis en økonomisk udfordring for skolen.

Jeg sad til ét oplæg i løbet af ugen og tænkte, at det her havde jeg helt styr på, og at der ikke kom noget nyt under solen for mig. Til gengæld var jeg opslugt af et andet oplæg, som jeg havde lyst til at høre meget mere om. Jeg er med på, at det selvfølgelig ikke skader at høre noget jeg ved i forvejen, men jeg har også lyst til at få så meget ud af det, som jeg kan.

Vi skal ramme vores elever lige, hvor de er og dygtiggøre dem alle på mange forskellige niveauer. Hvorfor bruger vi ikke nogle gange den samme tankegang overfor lærerne?

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.030 andre er allerede tilmeldt