Novellekonkurrencen i skrivedysten har deadline den 8. oktober - årets tema er mod.

Skrivedyst med gratis øvelser og novellekonkurence

Hvordan får man ideer til sine historier, hvordan udvikler man dem, og hvordan skriver man dialog, udvikler en hovedperson og laver research til sin historie? Det er noget af det, man kan træne og konkurrere på i 'Skrivedysten'.

Publiceret

FAKTA OMSKRIVEDYSTEN:

 Skrivedysten består af skriveøvelser på video til brug idanskundervisningen i 5.-10. klasse

  • Novellekonkurrencen har deadline d. 8. oktober og hartemaet mod
  • Sidst deltog over 2.000 skriveglade elever inovellekonkurrencen
  • I år er det de forfattere Sarah Engell og Kim Langer, der erdommere i novellekonkurrencen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skrivedysten består af en række gratis skriveøvelser og en novellekonkurence for 5.-10. klasse. De deltagende elever kan finde svar på, hvordan man skriver og udvikler historier via en række skriveøvelser. Det fortæller forfatter Kim Langer, der sammen med Camilla Wandahl i en række korte videoer beskriver de øvelser, der er en del af årets Skrivedyst.

Skrivedysten er en gratis, online forfatterskole for 5.-10. klasse, som kulminerer i en stor novellekonkurrence, hvor temaet i år er mod. Onlineboghandlen Saxo står for fjerde gang bag Skrivedysten, og det foregår i tæt samarbejde med Dansklærerforeningen.

"Vi vil meget gerne bakke op om den store skrivelyst, der er derude, og det gør vi blandt andet med fri adgang til inspirerende skriveøvelser af højt fagligt niveau," udtaler Jørgen Balle Olesen, stifter af Saxo, i en pressemeddelelse.

Der er både øvelser til elever og vejledninger til lærere på Saxos kursusplatform og Dansklærerforeningen har medvirket til at tilpasse indholdet til danskundervisningen i skolen.

"Det er godt med simple øvelser som både elever og lærere nemt kan bruge", fortæller Katja Gottlieb, konsulent hos Dansklærerforeningen.

Boghandel udskriver novellekonkurrence for skoleelever