Blog
0   1

Hjælp til opstart

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette skoleårs første blogindlæg herfra har til hensigt at hjælpe med at systematisere årsplanlægningen i kulturfagene, så man ikke skal samle stumper sammen til foråret. Særligt hvis man står med niende klasse. Dette vil være til gavn for både lærer og elever, og så er det let.

Vi er nok en del, der i disse, eller i de kommende dage, sidder med næsen godt nede i årsplanerne for det kommende skoleår. Måske har vi erfaringer fra foråret prøver, som skal tages med i betragtning. Måske er det første gang, vi skal have en afgangsklasse, eller måske skal man prøve kræfter med kulturfagene for første gang.

Uanset tilgang, vil man være godt på vej, hvis man fra årets begyndelse får styr på, hvor man samler sine kilder, sine temaer eller emner, de anvendte problemstillinger og fede produktideer.

Mange af os sidder med årsplanerne i læringsplatforme som Minuddannelse eller Meebook, og disse platforme rummer muligheder for at for at skabe orden, når man som mig har svært ved at overskue for mange mapper på reolen. Det skal understreges, at dette kun er ment som en af flere muligheder for systematisering. Hensigten er, at holde planlægningen på en enkel flade.

Det enkle princip

Artiklen fortsætter under banneret

Læringsplatformene indeholder muligheder for lærernoter. I det forgangne år var det en stor hjælp for mig, at jeg kunne samle alle mine kilder og problemstillinger i disse lærernoter under hvert enkelt forløb. Når der er brug for det, kan hele mappen kopieres i Word- dokument, som kan sendes videre til rette vedkommende med links, billeder og hvad der eller måtte forefindes. Det er ikke Rocket Science, og det giver en fornemmelse af overblik. Man behøver ikke at huske, hvilke problemstillinger og kilder, der blevet berørt i løbet af året. Man kan til en hver tid redigere mappens indhold og tilføje eller fjerne kilder direkte i undervisningen. Det virker, og det er let.

Skriv her på bloggen, hvis I har andre forslag til planlægning og systematisering.

Rigtig god arbejdslyst derude.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.325 andre er allerede tilmeldt