Debat
0   9

Jeg holder af hverdagen

Så sluttede den. Ferien altså. Det sker hver gang. Og med ét er hverdagen over os igen. Men ligesom Onkel Danny holder jeg faktisk af hverdagen, - dog ved jeg ikke helt, om jeg er klar til den allerede. Er I?

Konference: Fremtidens Skole – i praksis

Fem ugers ferie er slut. Jeg håber, I har nydt den ligeså meget, som jeg har, og at I alle er klar til at give den max. gas i et nyt skoleår lige om lidt. I Høje-Taastrup Kommune, hvor jeg er ansat, starter vi skoleåret med to dages konference om Fremtidens Skole – i praksis. Her skal vi på forskellige workshops, som vi meldte os til inden ferien, og jeg glæder mig til at se, hvad de har stykket sammen til os. Derefter går det løs med forberedelse og møder i ét væk, indtil eleverne starter næste mandag. Er jeg klar? Nej. Bliver jeg klar? Ja. Sådan er det altid.

Artiklen fortsætter under banneret

Fra den ene yderlighed til den anden

Jeg synes faktisk, det er ligeså svært at vænne sig til tanken om ferie som til tanken om, at den er slut. Som udskolingslærer er maj og juni måned de allertravleste i hele skoleåret, og ferien plejer altid at komme lidt bag på mig. Det er fra den ene yderlighed til den anden. Derfor brugte jeg – som sædvanlig – den første uge til halvanden på at komme ned i gear og vænne mig til tanken om ferie. Jeg kunne slet ikke forholde mig til tanken om fem uger denne gang. Og jeg tænkte mere end én gang, at jeg faktisk gerne ville starte snart igen (true!)

Nu er det jo ikke, fordi jeg som lærer ingenting arbejdsmæssigt har at tage mig til i min ferie. Bevares, hvis jeg vil, er der jo masser at gå i gang med. Årsplaner for eksempel. Men jeg gjorde det ikke, og efter et par uger var jeg faktisk tilpas meget nede i gear til, at jeg kunne nyde ferien for alvor. Og bum. Så sluttede den, og nu ved jeg ikke, hvad jeg skal mene. For jeg er ikke klar, og jeg ved ikke, hvordan jeg bliver det.

Op i gear

Jeg tror, det samme gør sig gældende for vores elever, og vi ved godt, at de den første uge – som minimum – lige skal omstille sig til, at NU er vi i gang igen (og hér starter sommeren så – som altid – så man skal også lige medregne 30 grader varme klasselokaler). Men det lykkes altid at komme op i gear, og selvom der lige nu er lang tid til uge 42, så ved jeg også bare, at tiden kommer til at gå lynende stærkt. For når først eleverne starter, udfordringer af enhver slags står i kø, og travlheden melder sig, så er min (lærer)hverdag i gang. Og jeg vil nyde det! For jeg holder rigtig meget af hverdagen.

Rigtig god arbejdslyst!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.322 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om engelsk

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om engelsk?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.