Blog
0   14

Hvad står TLFG for?

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.


Bogstaverne TLFG står i henhold til foreningens vedtægter § 1 for  ”Tysklærerforeningen for Grundskolen”. Men hvad beskæftiger foreningen sig egentlig med? Det giver denne blog udtryk for på denne regnfulde augustdag – dagen før tilmeldingen til den årlige Tysklærerdag se www.tysklaerer.dk udløber.

Foreningens formål

Foreningens formål er at styrke undervisningen i tysk. Dette mål søges opnået ved bl.a. at:

Artiklen fortsætter under banneret

formidle faglig og pædagogisk kontakt og afholde møder og kurser

samarbejde med institutioner og andre faglige organisationer i ind- og udland herunder undervisningsministeriet og Danmarks Lærerforening.

rådgive ministre og uddannelsesudvalg omkring fagets situation og muligheder.

Ser man på, hvad der er sket i det forgangne år, er der ud over landet blevet tilbudt og afholdt kurser med et fagligt pædagogisk indhold, hvor lærerne har kunnet hente inspiration til det daglige arbejde, og foran os ligger en Tysklærerdag i Nyborg (tilmelding senest 4. august 2017), hvor tyskkolleger møder tyskkolleger i et fagligt og pædagogisk fællesskab, og hvor også forlag fra ind- og udland er repræsenteret. Det er her også muligt at træffe den bestyrelse, der i det daglige arbejder for tyskfaget og foreningens medlemmer.

Dagligdagen

I dagligdagen møder man TLFG på forskellige områder:

Tysklærerforeningen for Grundskolen har sin egen facebook side, hvor bestyrelsesmedlemmer suppleret med andre, der interesserer sig for tysk, kommer med forslag til den daglige undervisning, giver information og inspiration og baggrundsviden om Landeskunde eller Kulturkunde, om man vil.

Foreningen har også sin egen Skolekomkonference, hvor medlemmerne ”under hjertet” kan henvende sig direkte til bestyrelse eller kolleger med input eller faglige spørgsmål, der lynhurtigt bliver besvaret.

Via medlemmernes hjemmeside kan man også gelejdes til siden ”Tysk i praksis”, der indeholder et overflødighedshorn af forslag til opgaver, der letter forberedelsen i det daglige arbejde eller giver inspiration til prøverelevant materiale.

TLFG har sin egen hjemmeside www.tysklaerer.dk . Interesserede tysklærere kan her altid finde aktuelle kurser og tilbud til medlemmerne. Siden er også unik, fordi det der altid er muligt at følge de nyeste artikler i fagpressen om tyskfagets situation. Der er med andre ord mulighed for at blive opdateret og følge med i faget på dets indre og ydre grænser.

Tyskbloggen på folkeskolen.dk

Det indlæg, du netop nu læser, er på tyskbloggen.

Overskrifter som:

- Kan man som nation være så blind? – og hvorfor ser vi bare til?

- Vind Den Europæiske Sprogpris 2017.

- Bachelor: Grammatik fylder for meget i tysk.

- Obligatorisk prøve i tysk i Tønder Kommune.

- Elever på 105 skoler var ulovligt på nettet under engelsk-prøve.

- Tysklands valg - Europas skæbne: Per Øhrgaard og Matlok.

- ”Tysk” dig til succes: Kvalitet i den rette kvantitet.

Taler for sig selv og viser, hvad der rører sig i faget. Overskrifterne her er alle fra perioden medio juni til 1. juli 2017.

Nyhedsbreve

Medlemmerne bliver direkte kontaktet med kursustilbud og aktuel information 6 gange om året.

Som medlem bliver man derfor kontinuerligt opdateret om, hvad foreningen tilbyder og i øvrigt beskæftiger sig med.

Foreningens bestyrelse

Fra venstre mod højre: Carl Kinze, Lisbeth Kodal, Bjarke Skovgaard, Tine Jespersen, Torsten Lange, Birthe-Sissel Strunge og Flemming Nygaard

Foreningen er i øjeblikket sammensat således:

Formand Tine Jespersen, næstformand Carl Kinze. Formandsskabet arbejder i dagligdagen med løbende kontakt til undervisningsministeriet – i februar havde de møde med undervisningsminister Merete Riisager – hvor der drøftes fagets stilling og aktuel undervisningsproblematik. I det forgangne år er der bl.a. blevet drøftet prøveproblematik og input til en national sprogpolitik i dialog med undervisningsministeriet.

Formandsskabet har endvidere kontakt til og møder med Goethe Instituttet, Programmrat für Deutsch, Den Tyske ambassade og Danmarks Lærerforening, hvor der behandles spørgsmål af mere overordnet karakter. På TLFGs initiativ er der blandt andet blevet drøftet fagkollegernes muligheder for deltagelse i videreuddannelse, især hvad de kortere fagligt-pædagogiske kurser angår.

Birthe Sissel Strunge har stået bag arrangement af kortere kurser, Torsten Lange har holdt styr på økonomien, Lisbeth Kodal har arbejdet med koordinering og planlægning af Tysklærerdagen, Bjarke Skovgaard har koncentreret sig om hjemmeside og webkoordination, medens Flemming Nygaard, som tilknyttet konsulent, har ydet bistand, hvor der har været brug for det.

Hvis du ikke er medlem…

Som du kan læse, er vi nogle stykker, der sammen med vore medlemmer arbejder på at styrke tyskundervisningen og tysks situation i dagligdagen.

Det er indlysende, at jo flere vi er, jo større mulighed er der for også politisk at påvirke beslutningstagerne.

Er du ikke medlem af TLFG, vil vi kraftigt opfordre dig til at blive det.

Gå ind på hjemmesiden www.tysklaerer.dk - i øverste bjælke finder du ”Bliv medlem” her klikker du – og for kun 100 kr. bliver du del af et fagligt fællesskab.

Vi vil glæde os til også at se dig i TLFG.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.830 andre er allerede tilmeldt