Det er lykkedes forældrene til den niårige elev at slette hans kanal på YouTube, men de har ikke trukket politianmeldelsen af Mellervangskolen tilbage.

Forældre til søn med ADHD fastholder politianmeldelse i YouTube-sag

Skoleleder Lene Hvilsom fra Mellervangskolen i Aalborg havde håbet, at hun på et møde i går kunne overbevise forældrene til en niårig elev med ADHD om, at det ikke er skolen, som har hjulpet ham med at uploade film på YouTube. Det lykkedes ikke.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En mor har anmeldt Mellervangskolen i Aalborg til politiet for brud på persondataloven, fordi hun mener, at skolen har uploadet videoer med hendes niårige søn med ADHD på YouTube.

Skole politianmeldt for at have lagt videor med elev med ADHD på YouTube

Størstedelen af filmene er optaget på skolen med et pædagogisk sigte, men efter at have talt med sit personale afviser skoleleder Lene Hvilsom, at eleven har fået hjælp af lærere og pædagoger til at offentliggøre indslagene.

"Jeg kan ikke sige, at drengen selv har gjort det, men jeg bad min søn på syv år om at vise mig, hvordan man gør, og det havde han ingen problemer med. Det kræver kun nogle få klik", sagde Lene Hvilsom til folkeskolen.dk i tirsdags.

Skolelederen er ked af forældrenes beslutning

Skoleleder og forældre holdt et møde om sagen i går, som ifølge Lene Hvilsom foregik i en god tone.

"Vi fik snakket tingene igennem, men vi nåede ikke til fuld enighed om, hvad der er sket", siger Lene Hvilsom.

Forældrene har derfor valgt at fastholde politianmeldelsen mod skolen.

"Det er vi kede af, men det er deres beslutning. Samtidig kan vi se, at der er et problem i børns brug af YouTube, og det må vi finde ud af, hvordan vi skal forholde os til", siger Lene Hvilsom.

Hun har involveret skoleforvaltningen, og når politiet henvender sig, er forvaltning og skole klar med en redegørelse om sagen.

"Forvaltningens jurist har kontaktet politiet for at høre, hvornår vi kan forvente at høre fra dem, men der er endnu ikke sat en sagsbehandler på", fortæller Lene Hvilsom.

Eleven vender næppe tilbage til skolen

Trods tvisten kan skolen fortsat samarbejde med elevens forældre, vurderer Lene Hvilsom. Men på mødet i går gav de udtryk for, at deres søn ikke vender tilbage til skolen efter sommerferien.

Det var også meningen, at skoleleder og forældre skulle tale om, hvordan de fik slettet sønnens kanal på YouTube, men den del havde forældrene selv klaret dagen inden mødet.