ADHD
0   10

Forældre til søn med ADHD fastholder politianmeldelse i YouTube-sag

Skoleleder Lene Hvilsom fra Mellervangskolen i Aalborg havde håbet, at hun på et møde i går kunne overbevise forældrene til en niårig elev med ADHD om, at det ikke er skolen, som har hjulpet ham med at uploade film på YouTube. Det lykkedes ikke.

En mor har anmeldt Mellervangskolen i Aalborg til politiet for brud på persondataloven, fordi hun mener, at skolen har uploadet videoer med hendes niårige søn med ADHD på YouTube.

Størstedelen af filmene er optaget på skolen med et pædagogisk sigte, men efter at have talt med sit personale afviser skoleleder Lene Hvilsom, at eleven har fået hjælp af lærere og pædagoger til at offentliggøre indslagene.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg kan ikke sige, at drengen selv har gjort det, men jeg bad min søn på syv år om at vise mig, hvordan man gør, og det havde han ingen problemer med. Det kræver kun nogle få klik", sagde Lene Hvilsom til folkeskolen.dk i tirsdags.

Skolelederen er ked af forældrenes beslutning

Skoleleder og forældre holdt et møde om sagen i går, som ifølge Lene Hvilsom foregik i en god tone.

"Vi fik snakket tingene igennem, men vi nåede ikke til fuld enighed om, hvad der er sket", siger Lene Hvilsom.

Forældrene har derfor valgt at fastholde politianmeldelsen mod skolen.

"Det er vi kede af, men det er deres beslutning. Samtidig kan vi se, at der er et problem i børns brug af YouTube, og det må vi finde ud af, hvordan vi skal forholde os til", siger Lene Hvilsom.

Hun har involveret skoleforvaltningen, og når politiet henvender sig, er forvaltning og skole klar med en redegørelse om sagen.

"Forvaltningens jurist har kontaktet politiet for at høre, hvornår vi kan forvente at høre fra dem, men der er endnu ikke sat en sagsbehandler på", fortæller Lene Hvilsom.

Eleven vender næppe tilbage til skolen

Trods tvisten kan skolen fortsat samarbejde med elevens forældre, vurderer Lene Hvilsom. Men på mødet i går gav de udtryk for, at deres søn ikke vender tilbage til skolen efter sommerferien.

Det var også meningen, at skoleleder og forældre skulle tale om, hvordan de fik slettet sønnens kanal på YouTube, men den del havde forældrene selv klaret dagen inden mødet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.046 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.281 andre er allerede tilmeldt