Debat
2   43

Forståeligt at færre vil være lærere!

Nedenstående indlæg blev bragt i Berlingske d. 1. august efter offentliggørelsen af antallet af studerende på læreruddannelsen.

Optaget til de videregående uddannelser er netop offentliggjort, og det kan endnu engang konstateres, at tilgangen til læreruddannelsen ligger unde det ønskelige niveau.

Når tilgangen til læreruddannelsen ikke er stort nok til at dække fremtidens behov for lærere, skyldes det i høj grad de arbejdsvilkår, som blev trukket ned over lærerne samtidig med indførelsen af skolereformen. Siden da er interessen for at blive lærer – forståelig nok – styrtdykket med mere end 5.000 færre optagede ansøgere siden optag 2012. 

Artiklen fortsætter under banneret

Lærerne har mistet den nødvendige frihed i arbejdet for at kunne lykkes med lærerjobbet. Det går selvfølgelig i sidste ende ud over eleverne.

Det faktum, at selve strukturen i danske læreres hverdag ikke harmonerer med deres arbejde, har det politiske segment hidtil ikke været i stand til at forstå.

Skal tilgangen til læreruddannelsen stimuleres, er første skridt en regulering af lærernes arbejdsvilkår, herunder de rigide og ufleksible arbejdstidsregler og tilstedeværelsespligt, som skriger til himmelen i forhold til nutidig personaleledelse.

Overvejelserne om at forbedre læreruddannelsen er relevante, men hvis det er større tilgang af veluddannede lærere til folkeskolen, der er målet, er det vigtigt at forstå, at det er arbejdsvilkårene for lærerne, der skal sælge læreruddannelsen – og ikke omvendt!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen