Debat

Spændende betragtninger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Ole Jensen med flere. Det er spændende betragtninger, du kommer med i Folkeskolen nummer 36. Jeg anser vores kreds for at være en af de kompetente kredse i DLF. Ikke desto mindre har vi et problem, som vi deler eller kommer til at dele med en lang række andre kredse i de kommende uger/måneder: Vi skal gøre arbejdstidsaftalen færdig, som du nævner, i nogle kommuner, der har dækket hullet i økonomien på vores bekostning.

Man mener i den ene kommune, at man (ifølge din påstand) har tilpasset aftalen til skoler-nes konkrete dagligdag og vilkår ved at lægge op til en fyring af5,5 procent af lærerne. I den anden 'nøjes' man med to procent. Begge kommuner har rettet sig efter den flotte aftale, vi har fået. De har undladt først at tale med os om den pædagogiske målsætning for skolevæsenet, som Kommunernes Landsforening ellers ifølge aftalen har sagt, de skulle. Den centrale aftale understøt-ter altså her en fyring af kollegaer.

Reinhard Werner er i samme Folkeskolen utroligt glad for løndelen. Det er jeg da også, men jeg tror, de fleste har det som mig, at vi hellere skulle have undværet den, når det nu betyder, at vi skal til at løbe meget hurtigere. Der er åbenbart nogle kongresdelegerede i foreningen, der helt har glemt det meget kraftige pålæg, vore forhandlere fik under sidste kongres: 'Rør ikke vores forberedelsestid'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mads Witt

kredsformand

Nørre-Rangstrup - Vojens Lærerkreds, kreds 94 A