Debat

Ingen karenstid til nyuddannede

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg vil gerne støtte Monika Stabel Nielsen i synspunktet, at alle medlemmer, der udtages til konflikt, skal have konfliktstøtte.

Jeg vil endog gå et skridt videre og foreslå, at nyuddannede, der melder sig ind i Danmarks Lærerforening inden tre måneder efter uddannelsens afslutning, skal være fuldgyldige medlemmer af foreningen med samme ret til juridisk og økonomisk bistand som øvrige medlemmer.

I foråret var der fem Århus-lærere, dimitteret i 1997 og 1998, som alle var medlemmer af foreningen, der fik meddelelse om, at de ikke var berettiget til konfliktstøtte. Ifølge hovedforeningens svar til Århus Lærerforening var der ikke mulighed for at dispensere fra vedtægternes paragraf 4, stykke 3, i den situation.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg synes, det er helt forkert at meddele nye medlemmer, der lige er startet som lærere, at de først har krav på juridisk og økonomisk hjælp, når der er gået to år.

Derfor foreslår jeg, at karensbestemmelserne over for lærerstuderende ændres.

Vedtægternes paragraf 4, stykke 3, kunne ændres til: 'Finder indmeldelse som almindeligt medlem sted senere end tre måneder efter, at vedkommende har opnået ret til almindeligt medlemskab, jævnfør paragraf 3, for lærerstuderende dog senere end tre måneder efter uddannelsens afslutning, indtræder muligheden for at opnå juridisk og økonomisk bistand fra foreningen normalt først efter to års ubrudt medlemskab.'

Det har ikke til følge, at man kan melde sig ud og ind af foreningen, alt efter om man har brug for hjælp.

Og jeg tror ikke, at det får indflydelse på, hvor mange der melder sig ind i Lærerstuderendes Landskreds. Det er der mange andre gode grunde til at gøre.

Jørn Kokkendorff

Århus