Blog
0   49

Bevægelse skal mærkes på egen krop

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der er efterhånden mange portaler og hjemmesider, der kommer med gode bud både på generelle øvelser og på at få bevægelsen implementeret i undervisningen. Jeg må blot erkende, at den mest effektive måde at blive inspireret på er at mærke det på egen krop, inden eleverne skal prøve dem.

Eleverne er sendt på sommerferie. Forude venter forberedelsesdage til næste skoleår, inden kalenderen også siger ferie.

Vores bevægelsespolitik skal jeg (sammen med mine to kollegaer) præsentere i uge 32 for resten af skolen. Det skal tydeliggøres, hvordan vi på vores skole vil sikre eleverne de 45 minutters bevægelse, som de dagligt har krav på.

I dag havde vi besøg af bevægelseskonsulent Martin Gertz, som jeg har været så heldig at være på kursus med før.

Skolen havde booket ham i 3 timer, og her formåede han at fastholde samtlige 40 kollegaer med en veksling mellem teori og praksis. Han har en tydelig passion for bevægelse og motorik, og det fik han vist gennem helt simple bevægelsesøvelser som både indbefatter brainbreaks og fagfaglig bevægelse. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg kan læse mig til mange øvelser som indbefatter bevægelsesbegrebet, men det er først, når jeg har prøvet det på min egen krop, at jeg får dem ind under huden. Jeg tror på, at jeg rent faktisk får brugt de forskellige øvelser sammen med mine elever, da jeg selv har mærket effekten og glæden ved dem i selskab med mine kollegaer.

Hvis I mangler god inspiration til at få givet jeres bevægelsesdel et boost, så er Martin Gertz et rigtig godt bud. Måske han har plads i kalenderen, når skolerne igen starter op med forberedelsesdage i uge 32.

 

Martin kan kontaktes på: movedby.gertz@gmail.com

God bevægelse derude!

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt