Blog
0   11

In what way are you going to use English this summer?

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Endelig blev det sommerferie for vores elever, men hvem siger egentligt, at det behøver at betyde en pause fra engelsk? Læs mit sidste indlæg før ferien og find ud af ud, hvordan jeg fik overbevist i hvert fald et par af mine elever om, at engelsktræning og afslapning sagtens kan gå hånd i hånd.

Sommerferien står for døren og den forgangne uge har budt på afslutning med mine engelskhold i 7. og 8. klasse. I den forbindelse havde jeg planlagt en simpel samtaleøvelse, som faktisk gik over al forventning.

Jeg skrev tre spørgsmål op på tavlen, hvorefter eleverne blev bedt om at placere sig siddende over for hinanden på to rækker bagerst i klassen. To og to skulle de nu stille hinanden de tre spørgsmål:

Artiklen fortsætter under banneret

  1. What are you looking forward to this summer holiday?
  2. In what way are you going to use English this summer?
  3. What do you expect next school year to be like?

Efter et par minutter blev den ene række bedt om at flytte én plads til højre, hvorefter alle fik en ny samtalepartner. Lydniveauet var højt, men det var på den gode måde. Alle fik snakket engelsk og faktisk langt mere end normalt i undervisningen, hvor jeg gerne er ordstyrer og oplægsholder (og indrømmet: kommer til at tale langt mere, end jeg burde).

Jeg synes især, at spørgsmål 2 var vellykket. Mange skulle på udlandsrejser og kunne på den måde hurtigt love, at de i hvert fald skulle bestille deres egen mad på restauranterne. Fint nok, men som engelsklærer havde jeg flere – og større – planer med mine elevers engelskfokus i sommerferien. Heldigvis var jeg selv med i samtalerne, og fik på den måde snakket med mange af mine elever og kunne derfor komme med gode forslag til, hvordan engelsk ellers kunne bruges. Jeg er derfor nu fuld af tiltro til, at mine elever fylder deres sommerferie med engelske bøger/lydbøger, engelsksprogede podcasts og film/serier med engelske undertekster. Naivt? Måske. Men i hvert fald fik jeg dem et kort øjeblik til at reflektere. Og det er godt nok for mig, hvis en lille håndfuld elever fører bare en brøkdel af mine forslag ud i livet. Det er nemlig bedre end slet ingen.

Have a great summer everyone! See you on the other side – and don’t forget to use just a little English 😉


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.325 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om engelsk

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk om engelsk?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

 

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.