»Vi køber sgu noget wienerbrød«

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politikere, kolleger, venner og bekendte mødte sidste torsdag op til chefredaktør Thorkild Thejsens afskedsreception. Blandt dem var flere af hans tidligere elever fra Sydskolen i Albertslund, som han havde fra 7.-9. klasse tilbage i 1983.

En af eleverne, Tine Arnoldi, er selv blevet lærer, og hun havde nogle helt særlige minder om Thorkilds tid som lærer.

Hvordan var det at få Thorkild som lærer?

»Det begyndte med, at Thorkild ikke kunne få os til at lære en skid. Vi havde en geografiprøve, hvor vi alle sammen fik 03. Så spurgte Thorkild: Hvad interesserer jer? Menstruation og sex, svarede vi. Og så fik vi lov til at lave en bog med tekster og digte om det at være i puberteten. Vi var meget engagerede og flittige, og det var kanonfedt at opleve, hvordan hans undervisning derefter begyndte at tage udgangspunkt i vores liv og interesser. I virkeligheden kan man sige, at Thorkild var først med de mange læringsstile. Han var først til at vise os, at der er mange veje til læring.

Er der noget særligt, du husker ved Thorkild?

»Jeg har tænkt meget på Thorkild, da jeg selv blev lærer og fik med elever at gøre. Den måde han var til stede på i sin egen person. Han var ikke autoritær, han var bare en autoritet i kraft af det menneske, han er. Samtidig var han også lidt af en rebel, han turde godt gå imod ledelsen. Nogle gange sagde han: 'Vi køber sgu noget wienerbrød. Ledelsen på skolen er ikke så begejstret for, at vi bruger penge på wienerbrød, men det er fandeme også jeres skole og jeres penge, og I trænger til noget wienerbrød'«.

mls@dlf.org