Oplev Islands enestående natur sammen med fagfæller. Læs udførligt dag til dag-program på folkeskolen.dk

Island – Forår på vulkaner

Fantastisk forårsrejse til Islands enestående natur, tusindårige historie og rige kultur. Vi tager udgangspunkt i Reykjavík, hvor vi blandt andet skal på skolebesøg. 11. til 15. maj: Fem dage med dansk rejseleder.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nætterne er korte og lyse, Golfstrømmen luner Nordatlanten, og den islandske sommer er hastigt på vej med spirende blomster og buske, når Folkeskolens læserrejse går til sagaøen.

Turen er en indholdsspækket introduktion til det sydvestlige Island. Vi lægger ud med et livgivende bad i den berømte Blå Lagune. Kræfterne fra jordens indre udnyttes til at opvarme det kiselholdige vand, og det er en særegen nydelse at bade i det varme vand i den kølige, klare forårsluft. De næste dage skal vi se og opleve verdens nordligste hovedstad og høre om Reykjavíks historie, der rækker helt tilbage til de første landnam i 900-tallet.

Derefter skal vi ud og se gejsere og varme kilder, gigantiske vandfald og stejle fjelde i den såkaldte Gyldne Cirkel. Vi kommer til at stå med et ben på hver side af sprækken, hvor Europa og Amerika går fra hinanden! Og så tager vi selvfølgelig også på en spændende hvalsafari i farvandet ud for Reykjavík.

Dagsprogram

Dag 1 Udrejse til Island og Den Blå Lagune

Dag 2 Reykjavík sightseeing og skolebesøg

Dag 3 Den Gyldne Cirkel

Dag 4 Hvalsafari og eftermiddag på egen hånd

Dag 5 Hjemrejse

Pris

Per person i delt dobbeltværelse 6.490 kroner.

Tillæg for enkeltværelse 750 kroner.

Med i prisen:

Lokal, dansktalende islænding som rejseleder. Flyrejse med Icelandair København-Keflavik tur/retur. Alle lufthavnsskatter og afgifter. Fire overnatninger på Hotel Cabin (turistklassehotel). Morgenmad, første aftensmåltid på hotellet. Middag dag fire på restaurant i Reykjavík. Besøg og entre til Den Blå Lagune. Halvdagssightseeing i Reykjavík. Skolebesøg i Reykjavík. Heldagsudflugt til Den Gyldne Cirkel inklusive frokost. Halvdags bådudflugt med hvalsafari. Alle transfers fra og til lufthavn.

Rejsen bestilles hos Albatros Travel, telefon: 36 98 98 98, e-mail: booking@albatros-travel.dk. Opgiv rejsekode LR-FOL.