Debat

Fraktion 4 og tipsmidler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er korrekt, som Bjørn Thorning Pedersen skrev her i debatten i sidste uge, at fraktion 4 var kollektivt medlem af Pensionisternes Samvirke (PS), så længe vi var medlem af Statspensionisternes Centralforening (SC). Dette kollektive medlemskab var til irritation for mange medlemmer, og fraktion 4's repræsentanter fik ofte bebrejdelser for det. Men samtidig vidste vi, at mange var glade for de tilbud, man fik gennem PS, så det kunne vi forsvare.

Da et enigt årsmøde i fraktion 4 i 2008 besluttede at indstille til hovedstyrelsen, at vi skulle meldes ud af SC ved udgangen af 2009, vidste vi godt, at det samtidig betød udmeldelse af PS. Det er også korrekt, at vi kort efter fik et tilbud fra PS om at fortsætte som medlemmer. PS ville nemlig miste et betragteligt tilskud fra tips- og lottomidler for vores medlemmer, der er over 65 år. Det fortsatte medlemskab af PS skulle være såkaldt »gratis«, idet vores kontingent til PS skulle fratrækkes »vores andel« af pengene, samtidig med at vi kunne dele »restbeløbet« med PS!

Således fremkommer beløbet på cirka 200.000 kroner årligt, som blev omtalt i sidste uge. Tipsreglerne siger, at arrangementer kun kan komme i betragtning, hvis formålet er at udvide medlemskredsen eller udbygge det sociale netværk. Der kan ikke gives tilskud til aktiviteter i udlandet, eksisterende aktiviteter eller årligt tilbagevendende aktiviteter.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Fraktion 4's repræsentanter drøftede forslaget fra PS, men mente ikke, at vores eventuelle medlemskab skulle betales af tipsmidler. Desuden ville vi få svært ved i medlemsskaren hvert år at finde aktiviteter og arrangementer af ovennævnte karakter til godkendelse i Tips og Lotto. Derfor takkede vi nej til tilbuddet.

Vi prøver faktisk efter bedste evne at forsvare vores medlemmers interesser!