Blog
0   9

Yes, nu vil KL prioritere H&D!

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kommunernes Landsforenings nye uddannelsesudspil tilgodeser de praktiske fag i hele skolen, for at skabe flere ansøgere til erhvervsuddannelserne.

Praktiske fag helt ned i 1. klasse

Kommunernes Landsforening foreslår i deres nye uddannelsesudspil, at de praktiske fag som håndværk og design og madkundskab skal på skoleskemaet allerede i 1. klasse. Ifølge formanden for KL’s børne - og kulturudvalg Anna Mee Allerslev er årsagen, at de praktiske fag skal åbne elevernes øjne for andet, end den gymnasiale ungdomsuddannelse. Ved at lære håndværk og design tidligt i deres skolegang, kan det skabe interesse og lyst til at tage en praktisk uddannelse.

http://www.dr.dk/nyheder/politik/kommuner-vil-give-elever-flere-timer-i-praktiske-fag

jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE9676849/haandvaerk-og-design-i-1-klasse-skal-goere-boern-til-ivrige-haandvaerkere/

Artiklen fortsætter under banneret

Det er gode intentioner og idéer, og jeg er vild med udspillet! For de praktiske elementer i undervisningen er såre vigtige.

Smelt teori og praksis sammen

Jeg underviser i de praktiske fag helt ned i 1., 2. og 3. klasse på Skælskør Skole. Faget står ikke i stedet for noget andet, men bliver koblet sammen med natur og teknologi. At eleverne i 1. klasse kan virke små i faglokalet er rigtig. Men lysten til det er der. Og når den er der, kan rigtig mange ting lade sig gøre. For eleverne i 1. er vilde med det, og de lærer helt vildt meget af det tværfaglige arbejde. I et forøb om vores lokale geografi, lærer eleverne både om Skælskør og Sjælland ved at have teoretisk og praktisk undervising. Flere elever mener endda, at kunne huske den teoretiske del bedre, fordi de har hamret søm rundt om Sjællands kystlinje på et stykke træ.

Ved praktisk undervising i de mindste klasser, lærer eleverne altså ikke kun det praktiske håndværk og design. Den teoretiske læring sidder også bedre fast, i arbejdet med hænder og sanser. Eleverne lærer praktisk dannelse! 

Praktisk dannelse

At sætte de praktiske fag på skemaet i indskolingen, skal ikke kun være for, at få eleverne til at vælge en erhvervsuddannelse. For selvom folkeskolen skal tage ansvar, for det manglende optag på erhvervsuddannelserne, er det lige så vigtigt, at eleverne lærer den praktiske dannelse.

Praktisk dannelse lærer eleverne respekt og forståelse for håndværket

Praktisk dannelse giver eleverne en bedre forståelse af hvordan alt omkring os er skabt

Praktisk dannelse giver en forståelse af hvordan verden hænger sammen

Praktisk dannelse lærer eleverne at kunne klare sig selv

Praktisk dannelse gør op med brug og smid væk kulturen

Praktisk dannelse sætter alle sanserne i spil og ikke kun elevernes hoveder

Praktisk dannelse giver større ordforråd

Praktisk dannelse i skolen, giver ikke boglige elever succesoplevelser i skolen

Praktisk dannelse.. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.259 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.341 andre er allerede tilmeldt