'Den kolossale energi, som høringssvarende udtrykker, gør stort indtryk på mig', siger bestyrelsesformand for Via, Johannes Flensted-Jensen

Læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum bliver, hvor de er

University College Vias bestyrelse lagde inden jul op til at flytte læreruddannelserne i Skive og Nørre Nissum til Holstebro. Men på et bestyrelsesmøde i går aftes blev det enstemmigt besluttet, at de to læreruddannelser fortsætter, hvor de er.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det afgørende for bestyrelsen er, at Via bedst muligt kan leve op til sin forpligtigelse om at udbyde videregående uddannelser flest mulige steder i regionen i den nuværende høje kvalitet. Og så længe vores læreruddannelser i Skive og Nr. Nissum lever op til det, bliver de, hvor de er", siger bestyrelsesformand for Via, Johannes Flensted-Jensen.

50 indlæg fra flere parter

Bestyrelsen foreslog 15. december sidste år, at de to uddannelser enten med det samme skulle flyttes til Holstebro eller at se tiden an i to år. Forslaget har været i intern høring, og der er kommet 50 indlæg fra blandt andre medarbejdere, studerende, kommuner og samarbejdspartnere.

Johannes Flensted-Jensen glæder sig over, at så mange har bidraget med indput og mener, de magne indlæg har været med til at nuancere og kvalificere bestlutningen.

"Den kolossale energi, som høringssvarende udtrykker, gør stort indtryk på mig. Det er positiv energi med henblik på at ville gøre noget godt for de to uddannelsesinstitutioner, kommunerne omgivelserne og så videre", siger han til folkeskolen.dk.

Kriterier for lærerudannelsen

Bestyrelsen stiller nu en række kriterier for uddannelsernes kvalitet.

"Det er alle kriterier, som de lever op til i dag. At vi opstiller dem er et forsøg på at definere en bund af faglige kriterier", siger bestyrelsesformanden.

Desuden skal der arbejdes aktivt på at styrke uddannelserne i samarbejde med de involverede kommuner og Region Midtjylland.

De lærerstuderendes formand Line Hjarsø glæder sig over beslutningen.

"En glædelig nyhed for de studerende, der med beslutningen anerkendes for deres store indsats for at bevare uddannelserne. Og en glædelig nyhed for det midt-vest jyske samfund, der nu fortsat kan uddannet arbejdskraft", skriver hun på sin blog på folkeskolen.dk.

Men hun er stadig bekymret for læreruddannelsens fremtid og efterlyser, at regeringen tager ansvar. Læs hendes blogindlæg via linket øverst til højre.

Læs mere

LL-formandens blog påfolkeskolen.dk/nylærer