Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

(6.971 følger) Se alle medlemmer

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

(4.972 følger) Se alle medlemmer

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.986 følger) Se alle medlemmer

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

(2.587 følger) Se alle medlemmer

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

 

(4.433 følger) Se alle medlemmer

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

(16.357 følger) Se alle medlemmer

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

 

(8.524 følger) Se alle medlemmer

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

(5.124 følger) Se alle medlemmer

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.979 følger) Se alle medlemmer

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

(6.215 følger) Se alle medlemmer
Blog
0   8

Motiver dine elever til det gentagende træningsarbejde (2)

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.


Kampen imod den manglende motivation til det kedelige træningsarbejde kan vindes med spillet RIGET

Så er det lykkedes mig at færdiggøre det største spil til undervisningen som jeg har været en del af. Jeg har netop prøvet ideen af i teorien på tre forskellige alderstrin, og det virker til at vække en større nysgerrighed.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan får man eleverne motiveret?

Som jeg har skrevet i den foregående blog er spillet et strategi spil af en større kaliber. Når først eleverne forstår hvordan man tjener point til sit rige, så vil motivationen være stor for at opnå så mange point som muligt. På denne måde vil eleverne både få forståelsen af hvorfor de skal træne faglige opgaver, samt få flyttet tankerne væk fra "hvorfor skal jeg hele tiden lave de her opgaver!!!" Jeg ved ikke med jer, men de elever har jeg mange af :)

 

Hvordan bruges det i fagene?

Det gode ved spillet er at det er en spilfacade for det fagligt gentagelsesarbejde man tit skal igennem. Derfor kan det benyttes i alle fag. Det behøves ikke endda at være fagligt, men måske daglige sociale trivsels mål for klasser eller elever der evt. har det som fokus. Dette er bare hvad jeg har udtænkt det til indtil videre. Det kan bruges i alle retninger.

 

Hvis i skulle have lyst til at prøve spillet af eller blive inspireret af det, kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives..

Henrik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ