Anmeldelse

Stilhed før storm

Stilhed før storm

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialekassen indeholder 12 små spil, der lægger vægt på koncentration, en række spil, der drejer sig om samarbejde, og en vejledning med spilleregler på 16 sider.

Fakta:

Titel: Stilhed før storm

Pris: 399 kroner

Type: Spil

Forlag: Four Esses

Koncentrationsspillene "Stilhed før storm" er en avanceret form for vendespil. De er fordelt på syv forskellige emner: Bogstaver, tal, former, farver, musik, dyr og bevægelse. De kan spilles af børn fra fireårsalderen, og der kan være to-tre deltagere per spil. En større gruppe børn kan spille samtidig ved organisering i smågrupper. Det kræver en god lærerinstruks fra starten.

Spillene er enkle og morsomme. Børnene skal koncentrere sig i de fem til syv minutter, et spil varer, og lærer på den måde at koncentrere sig gennem leg. Spillene indeholder mange variationsmuligheder og er velegnede til daginstitutioner, indskoling og specialundervisning.

"Eyecatcher" er lidt mere avanceret og kræver deltagere fra seks år og opefter. Her er der kun mulighed for, at fire personer kan spille samtidig. Spillerne arbejder sammen to og to. Hvert hold trækker et emnekort, og ved hjælp af spilleplader og aftalt mimik skal de to hold gætte hinandens emnekort. Her trænes samarbejdsevne, øje/hånd-koordinering, iagttagelsesevne, alfabetet, stavning, tal- og sprogforståelse. Der er fire forskellige spilvariationer, og sværhedsgraden kan varieres. Et spil varer mellem 15 og 25 minutter og er velegnet til indskoling og specialundervisning.

Vejledningen rummer mange gode forslag til spiltyper, men den skæmmes lidt af manglende korrekturlæsning. Materialet til begge spil er indbydende. Ideen er god. Elevernes koncentration trænes, færdigheder indøves, og der er mulighed for bevægelse.