Blog
0   18

Carl med autisme: YES! Jeg fik 12

Abonner på nyt om Børn med autisme i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Carl fik 12 i kristendom, han fik lov til at vise, at han kan

For to år siden mødte jeg Carl. En 14-årig dreng, der vandrede utålmodigt rundt i klasselokalet, mens hans forældre fortalte om et skoleforløb, der på trods af Carls intelligens, kun var gået ned ad bakke.

Carl har autisme og ADHD. Carl viste en negativ og aggressiv adfærd. Han mente, at en ”spasserklasse” var det sidste, som han skulle gå i. Jeg så en venlig og kærlig dreng, med et stort potentiale. Han lærte hurtigt, at vi ikke skal nedgøre spastikere, eller andre mennesker med et handicap.

Artiklen fortsætter under banneret

Det viste sig, at Carls hovedinteresse er religion. I vores team arbejder vi ud fra succeskriterier. Alle vores elever skal opleve succeser. Vi tror på, at det giver selvværd, og mod på nye udfordringer. Vi lagde en undervisningsplan, hvor Carl skulle styrkes i en række fag, hvor han kunne opnå succes, og hvor andre fag skulle nedprioriteres. At satse på hele fagrækken, er alt for kaotisk, og uoverskueligt for Carl. At dele prøven op i mindre dele giver ham overskuelighed, ro og overskud.

Carl har netop afslutte folkeskolens prøver i 9.kl. i engelsk, retskrivning, læsning, matematik uden hjælpemidler, geografi og kristendom med et gennemsnit på 9,6.

Han mangler naturfagsprøven, matematik med hjælpemidler, mundtlig dansk og skriftlig fremstilling. De fag valgte vi at nedprioritere, for at give Carl succes.

Desværre er prøven ikke adgangsgivende til ungdomsuddannelserne, her kræves det, at eleverne har en fuld afgangsprøve, eller minimum 02 i dansk og matematik. Ingen af disse krav kan Carl leve op til.

Det er liberal politik, at være fleksibel, og tage hensyn til det enkelte menneske.

Carl kan godt tage en afgangsprøve, hvis undervisningsminister Merete Riisager gav ham muligheden for at brede prøven ud over 2 eller 3 år.

På gymnasierne afsluttes uddannelsen over 3 år, hvorfor kan vi ikke gøre det samme i folkeskolen?

Hvis Carl kunne tage de sidste fire fag i 10.kl., og overføre sine resultater herfra til sit bevis fra 9.kl., så havde han også en fuld afgangsprøve.

Vi har mange unge som Carl, i den danske folkeskole.

Lad os hjælpe dem videre, ikke bremse dem.

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.270 andre er allerede tilmeldt