Blog
0   44

En beskikket censors beretning

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Der var det hele. Faklen til det fiktive OL, eleven der jublede over 02, inspirationen til egen praksis, fem-mandsgruppen med en samlet praksisdel på lige knap 20 min. samt forstyrrelsen fra pedellen og hans hjælper midt i den teoretiske prøve.

Foto: Evelyn Merkli/Flickr.com

 

Det er aldrig kedeligt at være censor – og denne dag var bestemt ingen undtagelse.

Der var gruppen, hvor jeg blev mødt med en ”det her skal bare overståes”-attitude, men som trods indgangsbønnen leverede en ganske fornuftig præstation. Der var også perfektionist-gruppen, hvor alt spillede med diverse skilte, musik, og et gennemarbejdet program, men hvor tiden desværre blev deres afgørende faktor. Til sidst mødte jeg også gruppen med den bredeste karakterdifferentiering, og hvor den største jubel kom fra eleven som modtog 02.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Udfordringerne blev vendt til det positive

Forskelligheder var der nok af, men fælles for klassen var deres positive tilgang til prøven – trods udfordringer med gruppedannelse og personlige diagnoser, så gav eleverne os (og omvendt) en positiv oplevelse til idrætsprøven, og det er for mig det, det handler om.

Tak for endnu et censorminde til min efterhånden halvtykke scrapbog – det er stadig en fornøjelse at komme ud og se, hvordan andre skoler vælger at køre deres idrætsundervisning, og hvordan de klæder eleverne på til idrætsprøven.

Jeg lærer - og lærer fra mig.

Jeg glæder mig allerede til at se, hvad næste censordag byder på…

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt