Anmeldelse Ungdomsuddannelser
0   12

Kodeknækkeri - light

Det meget komprimerede indhold er både styrken og svagheden i den lille håndbog ”Kodeknækkeren – din vej ind i gymnasiet”, som Turbine-forlaget har udgivet.

Kodeknækkeren

Fakta


Titel
Kodeknækkeren

Forfatter
Mette Louise Graah Rasmussen, Ronja Billum Skovsbøl

Pris
200

Sider
85

Forlag
Turbine-forlaget

”Læs den her”, sagde jeg til min håbefulde ældste søn, da jeg havde modtaget bogen til anmeldelse. Han står over for at begynde i gymnasiet efter sommerferien og midt i aflevering af synopser til de mundtlige afgangsprøver. Som sådan er han lige i målgruppen. 14 dage efter lå bogen stadig ulæst på natbordet. Det siger måske en del om ham, men nok også noget generelt om det her med at ”knække studiekoden”. Flertallet af unge, der begynder i gymnasiet, skal have en hjælpende hånd for at tilegne sig de nødvendige studiekompetencer –  de er måske dårligt nok klar over, hvad det er, de mangler, og det resulterer hvert år i nederlag for et betydeligt antal unge.

Artiklen fortsætter under banneret

"Kodeknækkeren" er med sit beskedne omfang – 85 meget små sider med godt med luft indimellem – et oplagt bud på en håndbog, der kan ligge i tasken og tages frem ved  behov. Den giver bud på så forskelligartede emner som forskellen på grundskole og gymnasium, notetagning, taksonomi, fag, metodisk bevidsthed og mindset. Man kan godt bruge den som et opslagsværk, og der gives undervejs flere lette huskeregler for de forskellige teknikker  og metoder – for eksempel hvordan man tager gode noter eller laver en disposition til en opgave.

Den er let at forstå og fordøje og skrevet i et sprog, der henvender sig direkte til den unge. Som sådan kan den nok være til gavn og inspiration for unge, for hvem alternativet er ingenting. Der findes dog langt mere fyldige bøger om emnet, så man må forestille sig, at den lille udgivelse her, med sit lommeformat, forsøger at kunne noget andet. I mange tilfælde antydes løsningerne dog  blot og forklares eller eksemplificeres kun overfladisk eller slet ikke. Gymnasiet har en opgave i at hjælpe alle de unge i gang med at knække studiekoden med reel undervisning i studieteknik og -kompetence, hvis noget skal rodfæste sig og blive en del af den unges nye måde at gå i skole på. Bogen her kan være et fint supplement hertil, men kan vanskeligt stå alene for andre end de elever, der formentlig allerede har knækket koden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
504 andre er allerede tilmeldt