Begynd at søge job nu

Hvis man søger job, før uddannelsen er slut, er der gode chancer for at blive ansat på den helt rigtige skole og få indflydelse på sine arbejdsforhold

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du færdiguddannet som lærer til sommer, er det en rigtig god idé at begynde at søge arbejde her og nu.

Det er de fleste skoleledere enige om.

»Kom i gang så hurtigt som muligt«, siger Bent Jensen.

»Der er stor forskel på skoler, og søger du i god tid, er der større chance for at få jobbet det sted, der passer dig bedst«.

Han er leder af seminarieskolen og konstitueret leder af Byplanvejens Skole i Aalborg.

»Organiseringen og vægtningen af teamarbejde varierer fra skole til skole, og meget kan være forskelligt. Ved at søge nu kan nye lærere komme med i fagfordelingen og dermed få et bedre skema«, siger han.

Samme råd kommer fra Jørgen Heinemann, der er viceskoleleder på Bakkeskolen i Fredericia:

»Søg uopfordret, så bliver skolen opmærksom på dig, men ring først. Der er ingen grund til at bruge kræfter på at skrive en ansøgning, hvis skolen ikke skal ansætte nye«.

Faktisk er det på Bakkeskolen lige så godt bare at ringe og aftale et besøg som at sende en egentlig ansøgning. Så kan ledelsen og den studerende få en snak om skolen, og om hvilke fag og interesser den kommende lærer har.

Hvis man venter, til eksamenspapiret ligger i postkassen, er der risiko for, at der kun er få job at søge, mener skoleleder Rene Glud Jensen, Vangeboskolen, Holte.

»Før min søn fik sin lærereksamen for et år siden, rådede jeg ham til tidligt at søge job på de skoler, hvor han gerne ville ansættes. Nogle nye lærere venter, fordi de regner med, at der er masser af job at vælge imellem, men det kan man langtfra være sikker på. Gør du det, er der en stor risiko for at få et skema, som man ikke har indflydelse på«, siger han.

»Fagfordelingen finder sted i april og maj, men meld dig allerede på banen nu. Så er der gode chancer for, at du kan få indflydelse på den, hvis skolen er inter­esseret i at ansætte dig«, siger Bo Friis Sørensen, der er administrativ leder på Islev Skole.

Holdningen hos de spurgte skoleledere er, at det gør et godt indtryk, hvis en kommende lærer viser initiativ, sender en ansøgning, mens det stadig er vinter, og efter aftale besøger skolen. Men få først lige styr på, hvad det er for en skole, du har udset dig.

Det er altid en god idé at undersøge de faktiske forhold på forhånd, så man ikke spørger om noget, som alle og enhver kan læse på nettet.

På Lundgårdskolen i Herning vil man gerne have uopfordrede ansøgninger, men skoleleder Jørgen Madsen opfordrer kommende lærere til også at være opmærksomme på de opslag, som folkeskolerne er fælles om i kommunen.

»De bliver indrykket i marts eller april. Når det sker, regner vi med, at alle kommende lærere, der er interesserede i et job, melder sig på banen. Vi går ikke først i skufferne og kigger på, hvem der har søgt uopfordret«, siger han.

På undervisere.dk/job kan du følge med i, hvilke stillinger der bliver slået op. |