Uskolet
0   8

Skole erstatter syvtrinsskala med ettrinsskala

Eksamenstiden er over os og dermed også debatten om karakterer. Som et forsøg har man på en skole lagt den omdiskuterede syvtrinsskala på hylden for i stedet at afprøve en ny ettrinskarakterskala:

»Vi kalder den 'mellem 4 og 7'«, forklarer skolens leder. »Det er alligevel deromkring, de fleste elever vurderes til at befinde sig. Og med denne nye skala, hvor alle altså får karakteren 'mellem 4 og 7', undgår vi en stor mængde bureaukrati, vi slipper for en masse demotiverende følelser blandt eleverne, og lærerne får frigivet resurser til at koncentrere sig om de væsentlige ting i elevernes udvikling«.

Artiklen fortsætter under banneret

På skolens hjemmeside bliver den nye skala uddybet: »Karakteren 'mellem 4 og 7' gives for den præstation, der garanteret er super fin på mange måder. Under andre mindre mærkelige omstændigheder kunne den sikkert være bedre, nok også værre, det afhænger af en masse tilfældigheder. Og så siger karakteren altså kun en lille smule om, hvad du er for én«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ