Uskolet

Skole erstatter syvtrinsskala med ettrinsskala

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksamenstiden er over os og dermed også debatten om karakterer. Som et forsøg har man på en skole lagt den omdiskuterede syvtrinsskala på hylden for i stedet at afprøve en ny ettrinskarakterskala:

»Vi kalder den 'mellem 4 og 7'«, forklarer skolens leder. »Det er alligevel deromkring, de fleste elever vurderes til at befinde sig. Og med denne nye skala, hvor alle altså får karakteren 'mellem 4 og 7', undgår vi en stor mængde bureaukrati, vi slipper for en masse demotiverende følelser blandt eleverne, og lærerne får frigivet resurser til at koncentrere sig om de væsentlige ting i elevernes udvikling«.

På skolens hjemmeside bliver den nye skala uddybet: »Karakteren 'mellem 4 og 7' gives for den præstation, der garanteret er super fin på mange måder. Under andre mindre mærkelige omstændigheder kunne den sikkert være bedre, nok også værre, det afhænger af en masse tilfældigheder. Og så siger karakteren altså kun en lille smule om, hvad du er for én«.

Powered by Labrador CMS