Blog
0   35

Med eleverne i baghovedet

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når jeg de sidste tolv år pænt har ringet rundt til de lærere, jeg skal være censor for og talt det sendte materiale igennem, så er det hele tiden med eleverne i baghovedet. Især i idrætsfaget har jeg ind i mellem været nødt til at kommentere på de valgte øvelser til de to trukne indholdsområder. Kommentarerne er ikke kritik af lærernes undervisning eller godkendelse af disposition – men min måde at støtte eleverne på, inden de går op til prøven.

Foto: 3dman-eu/google.com

 

”Jeg ringer blot for at sige tak for fint materiale – jeg har lige et pr. kommentarer til elevernes valgte øvelser i hhv. gruppe 2 og gruppe 5”.

Sådan har mine opkald ofte været de sidste tre år, hvor idrætsprøven har eksisteret. Når jeg vurderer, at de valgte øvelser enten ikke kan fylde tiden ud, eller at gruppen f.eks. har valgt at bruge alt for mange minutter på opvarmning, så er det min pligt at støtte og hjælpe eleverne på rette kurs. Eleverne må gerne medbringe en ny disposition på selve prøvedagen – selvfølgelig med samme trukne indholdsområder.

Artiklen fortsætter under banneret

Ikke alle elever vælger at ændre i deres øvelser, og det er selvfølgelig også op til dem selv.

Som censor har jeg gjort min opgave, når jeg italesætter fejl eller mangler i det sendte materiale.

Vigtigheden for mig er, at eleverne får en god og behagelig oplevelse med at gå til prøve for første gang, og kan jeg så oven i købet støtte/hjælpe en lærer oveni – så er det kun win-win.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt