Blog
0   4

Søg, erstat og gem

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dagens Politiken (30.05.) handler kronikken af gymnasielærer Tony Andersen om dannelse i gymnasiet. Erstat gymnasiet med folkeskolen og gem argumenterne et sted, hvor de kan aktiveres, når næste skoleår skal planlægges. Tony Andersen optrådte på Sophias konference om dannelse efter gymnasiereformen.

Tony Andersen er en af de gymnasielærere, der arbejder videre som lærer efter den reform, som også i gymnasiet har gjort arbejdet noget vanskeligere. I dagens kronik (30.05.17) i Politiken argumenterer han for dannelsesaspektet som noget, der giver arbejdet mening, og undervisningen en betydning, der rækker ud over det senere arbejdsliv. Man bevarer venskaberne, men sjældent noterne fra gymnasietiden.

Læs hans kronik: politiken.dk/debat/art5971812/Glem-ikke-dannelsen-i-gymnasiet

Artiklen fortsætter under banneret

og se, hvor stærke hans argumenter er også for undervisning af eleverne i folkeskolen. Ja, efter min opfattelse står de endnu mere markant, hvis man erstatter gymnasiet med folkeskolen, fordi vi også rummer de elever, som ikke er resursestærke, og som derfor har endnu stærkere behov for at have livsdueligheden for øje.

Se også hans indlæg på Sophia-konferencen, hvor synspunkterne foldes ud mundtligt, og med lidt andre eksempler: www.folkeskolen.dk/602431/at-blive-eller-at-gaa  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ