Blog
0   36

Move Aarhus – sociallæring med kroppen i fokus

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Slå rødder! Voks! Inspirer andre! I dag har 8. årgang på min skole haft besøg af to konsulenter. De repræsenterer Move Aarhus, som i disse år især har fokus på bevægelse i skolen. Dette forløb behandler dog også begreber som fysisk, personlig, faglig og social bearbejdelse.

Dag 1 har budt på mange forskellige øvelser. Fælles for dem er brug af musik og krop. Der blev taget udgangspunkt i elevernes komfortzone og diskuteret om hvornår de træder ind i deres læringszone.

Vores to 8. klasser er sammen om det her projekt de næste tre hele dage. Det er dage fra 8.10-14.10, hvor det almindelige skema er hevet ud af kalenderen, og i stedet sættes der fokus på sociale kompetencer, som gerne på sigt skulle kunne ses på det faglige plan.

Hvorfor er det så vigtigt?

Vores i forvejen lille 8. årgang bliver endnu mindre til næste år grundet diverse efterskoleophold, så derfor er det endnu mere vigtigt, at klasserne kender hinanden godt på kryds og tværs.

Artiklen fortsætter under banneret

Under hele dagen lavede eleverne øvelser på tværs af klasserne. De blev udfordret i mange forskellige henseende – alligevel havde de hele vejen igennem eleverne med. Der var klap, musik, kampråb og en fin veksling mellem korte teorioplæg og samarbejdsøvelser.

Jeg tror på, at dage som disse er godt givet ud. Til kommende projekter, emneuger, idrætstimer eller niveaudelinger på årgangen. Det hele handler om at udfordre sig selv, så de kommer ud i læringszonen, og det kan mine elever blandt andet lære ved hjælp af dagen i dag -  og så foregår det hele stort set i bevægelse.

Jeg glæder mig til dag 2 i morgen…


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt