Få inspiration til udeskole eller en pædagogisk udflugt med klassen fra ny portal

Ny portal samler viden om friluftsliv

Følg flagermus via webcam ved Aalborg, tag i handicapvenlige shelters og læs om friluftsliv for unge med spiseforstyrrelser. Mulighederne spænder fra planlægning af pædagogisk skovtur til cykelture over hele Danmark i portal blandt andet for lærere.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er information om krible-krable-projekter, kulturfortællinger, vild mad og anden inspiration til udeliv for naturfagslærere i den nye portal, som er udviklet af Friluftsrådet, Miljø- og Fødevareministeriet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet. "Til dig der skaber rammer om friluftsliv", skriver de.

Desuden er der link til en masse forskningsprojekter, opgaver fra studerende om Vadehavet, stranden, skoven, brug af mobil til geografisk information, forslag til brug af apps og beskrivelser af om børn koncentrerer sig bedre i naturen eller ej.

Læs om, bliv klogere, gør det selv og få inspiration. Projekterne er fra hele landet med forslag til ture omkring en jysk sø eller en sjællandsk skov. Der er naturoplevelser for traumatiserede flygtninge, udsatte børn eller for nogle, der bare gerne vil mere ud i naturen.

Læs mere på www.videnomfriluftsliv.dk