Blog
2   9

Drenge elsker Loma

Abonner på nyt om Loma - Lokal Mad i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Drengene på Tved Skole stortrives når der er Loma

Loma appellerer til drengene på Tved Skole

 

Vi hører ofte, at drengene i skolen har det svært. Det fremgår af flere undersøgelser, og det er også noget, vi har fokus på her på Tved Skole i Svendborg kommune.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Tved Skole og Svendborg Kommune deltager i et skoleudviklingsprogram med titlen: ”Program for Læringsledelse- Forskningsinformeret, målstyret skole-og kompetenceudvikling ”. I forbindelse med T1, en elev-, forældre-, lærer- og pædagog dataindsamling under Program for Læringsledelse, har vi fået øje på, at vi er særligt gode til at løfte drengenes trivsel og læring på vores skole.

 

Det er der flere årsager til, men vi har umiddelbart kunnet iagttage, at drengene virkelig trives , når vi har Loma-projekter.

 

Den autentiske undervisning og madlavning appellerer helt tydeligt til drengene. Jeg har selv igennem to år spurgt ind til, hvordan det går, når eleverne har Loma-uger. Det første lærere og pædagoger fortæller, det er, at det er helt utroligt med drengene. De drenge, der kan være urolige i klasseundervisningen, trives særligt godt i Loma-uger.

 

Jeg er som regel rundt og lave iagttagelser, når der er Loma dage. Selv mindre drenge  er virkelig optaget af at lave mad. De kaster sig over opskrifterne og redskaberne og er virkelig optaget af  den læring der følger med. I køkkenet, på bål - ja, i det hele taget. De stortrives.

 

I privat regi og måske ved sommerafslutninger blandt ansatte på arbejdspladsen, stiller jeg ofte det spørgsmål: Hvem laver mad hjemme hos jer. Jeg kender ikke til evidens for det, men der bliver meget ofte svaret: Det er manden.

 

Birthe Christensen, skoleleder Tved Skole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
810 andre er allerede tilmeldt