En ny dr-dokumentarserie om 11-årige Hassan får premiere fredag på dr.dk/ultra.

Ramadan på fredag: Tv-serie følger 11-årige Hassan

På fredag starter ramadanen og samme dag får en ny webserie om 11-årige Hassan premiere. Han har valgt at faste for første gang for at gøre sine brødre stolte. Men når ramadanen ligger i juni er det sin sag at klare sig gennem dagen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Serien 'Hassan' vises på dr.dk/ultra og er første DR-dokumentarserie med et barn med anden etnisk baggrund i hovedrollen.

'Hassan' har premiere på fredag. Samme dag som årets ramadan går i gang. Og det er ikke helt tilfældigt. For serien følger sidste års ramadan, hvor Hassan for første gang vælger at faste. En beslutning, han tager for at imponere sine tre ældre brødre.

"Hassan vil være den dygtige i skolen, den gode fodboldspiller og ham som klarer det hele, ja, én som brødrene kan respektere", siger instruktør Ulla Søe, der blandt også står bag 'Klassekabalen', som tidligere har kørt på DR Ultra.

Ny tv-dokumentar belyser livet i 5. klasse 

Mor giver Hassan nød-madpakke med

Hassans forældre kom til Danmark fra Irak for cirka 16 år siden. Hassan går i 4.b på Ellemarkskolen i Køge, og selvom familien ikke stiller nogen krav om, at Hassan skal faste endnu, har han valgt at gøre det for første gang. Men da ramadanen ligger i juni, er det nogle meget lange dage uden hverken mad og drikke.

Hassan bliver derfor sat på lidt af en prøve, når han både vil være dygtig i skolen og til fodbold, men ikke må spise fra kl. 2 om natten til solnedgang kl. 22. Hassans mor giver derfor hver dag Hassan en nød-madpakke med i skole, hvis sulten bliver for stor.

"Det har været vigtigt for mig at vise børn fra andre kulturer, at deres liv og traditioner er interessante og vigtige, og at deres historier sagtens kan finde vej til de nationale medier. Men det har også været vigtigt at give andre børn indblik i muslimske børns liv", fortællerUlla Søe.

Afsluttes med samlet dokumentarfilm

Dokumentarserien består af 17 afsnit af 4-9 minutters varighed. Serien afsluttes med en samlet dokumentarfilm med titlen 'Hassan og ramadanen', som bliver vist på DR Ultra 25. juni, samme dag som ramadanen slutter med Eid.

Lærer til lærer: Mini-ramadan skaber reel forståelse

"De fleste børn kender muslimske børn fra klassen og fra fritidsaktiviteter, og de ved, at muslimer holder ramadan og Eid, men de har ikke set det udfoldet i en længere dokumentarisk fortælling fortalt til børn. Her får de et indblik i en tradition og en højtid, og måske tænker de over, at der trods forskelle også er ligheder og paralleller til deres egen måde at forholde sig til livet på og til deres egne traditioner", siger Ulla Søe.

Serien er tiltænkt børn i alderen 8-12 år, men ifølge instruktøren er den også velegnet til voksne.

Tilføjet den 4.12. 

Det er nu både muligt at finde den samlede film og tilhørende undervisningsmateriale på filmcentralen.                           

Powered by Labrador CMS