Anmeldelse Skønlitteratur
0   255

Jagten på klosterguldet

Jagten på klosterguldet

Fakta


Titel
Jagten på klosterguldet

Forfatter
Tommy Kjeldahl Jensen

Pris
179 kroner

Sider
144 sider

Type
Bog

Forlag
Tommy Kjeldahl Jensen

Øm Kloster findes i virkeligheden, og det gør Øm Klosters krønike også. Men historien om Kildebanden og dens bedrifter er det pure opspind: Det er de fire venner Johan, Martin, Ditte og Isabella, som ud af en forfatters hoved har fået til opgave at sørge for at løse mysteriet om ridderen Jens Kanne og det forsvundne klosterguld. Og kilden er det efterskrift, munkene på Øm Kloster efterlod sig. Et ikke helt uinteressant stykke papir.

Artiklen fortsætter under banneret

I nutid er der tale om en fuldblods skattejagt, hvor de gode kæmper mod de onde, men hvor virkeligheden også kan overraske og viser verden mere nuanceret end som så.

Johan har fået æren af at indtræde i jeg-fortællerens rolle, og det er gennem hans øjne og tanker, at historien udfolder sig. Det er også for ham, at selveste Jens Kanne viser sig, da realisme afløses af magisk realisme.  

I det hele taget inddrages der mange temaer og niveauer i fortællingen. Måske for mange, i forhold til hvad man som 10-12-årig kan holde styr på. Og det er bogens aber dabei: At den gaber over mere end nødvendigt. Måske i en misforstået idé om, at bøger til børn aldrig må "hvile". Der skal hele tiden ske noget.

Kombinationen af realisme og fiktion er tiltalende. Tanken om, at rammerne for historien i virkeligheden har fundet sted, og en kreativ forfatter, som digter videre, rummer potentiale til at nå børn, som ellers har svært ved at finde glæden ved bøger. Med serien om Kildebanden og bog nummer to er der dømt action og overraskelse - og gode diskussioner om Danmarks middelalder, som slet ikke var så kedelig endda.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.522 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.501 andre er allerede tilmeldt