Blog
0   4

Faglig og træningsorienteret arbejde i indskolingen

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Har du brug for et forløb til en ekstra idrætslektion, eller skabe lidt hype om et idrætstræningsforløb, så kan eleverne måske træne som astronauter.

Hvorfor lige astronauter?

Jeg havde på fornemmelsen at de farlige jobs her i verdenen fascinerede mine elever. Så da vi en dag havde spisepause snakkede vi om netop det. Så begyndte emnet at kredse sig om måne, stjerner og astronauter. Så jeg prøvede at finde inspiration inde på NASA’s hjemmeside, og ud af det kom der nogle spændende ideer.

Elementerne i forløbet

Til selve forløbet er der to tilgange. Den fysiske træning (som vi fokuserede på) og de uddannende aktiviteter. Den fysiske træning består af ti events med beskrivelser af øvelser og materialer der skal bruges. Udover det er der en mulighed for at lave uddannende aktiviteter, som at øge sin viden om knoglernes opbygning, eller vigtigheden af væskeindtag eller den varierede kost.

Artiklen fortsætter under banneret

Selve forløbet

Eleverne var glade for at prøve tingene, og jeg kunne mærke på dem at de ville hele tiden prøve mere. Nysgerrigheden for at træne og tænke som ”en astronaut” så i hvert fald ud til at virke. Til sidst i forløbet bliver eleverne tildelt et æres diplom for deres hårde arbejde.

Hvis i kunne tænke jer et lignende forløb kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

 

Vi skrives ved

Henrik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.133 andre er allerede tilmeldt