Blog
0   6

Erhvervsuddannelse – er det noget for mig?

Abonner på nyt om Ungdomsbyen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har brug for at omtale og se de folkeskoleelever, som ikke umiddelbart tager en ungdomsuddannelse, med nye briller. Det er sejt, at at tage en erhvervsuddannelse, det er ikke uddannelsen for en restgruppe.

Det er forår, og snart slutter alle 9. klasser i folkeskolen, og hvad skal eleverne så? Vi ved, hovedparten søger gymnasiet eller HF og kun 18 % søger ind på erhvervsuddannelserne. Mere end 20% af en ungdomsårgang færdiggør ikke en ungdomsuddannelse. Regeringen foreslår ny grunduddannelse og en lettere vej at finde rundt i erhvervsuddannelserne. Men er det helt store problem egentlig ikke, hvordan vi italesætter erhvervsuddannelserne og de unge mennesker, som ikke gennemfører en ungdomsuddannelse? De bliver ofte omtalt som restgruppen, og der bliver talt om, at de er blevet tabt. Men hvilke unge og deres forældre vil synes godt om en ny grunduddannelse for taberne?

Fordomme og manglende viden

Artiklen fortsætter under banneret

Man må spørge sig selv om italesættelsen og fordommene omkring erhvervsuddannelserne ikke er en af de primære årsager til, at den procentvise del af grundskoleelever, som søger erhvervsuddannelse ikke har rykket sig siden 2014.

Se muligheder og positive holdninger

Vi vil i Ungdomsbyen gerne være med til at vise alle elever mulighederne i en erhvervsuddannelse, hvor man også kan læse videre til f.eks. ingeniør, hvis det er ønsket. Vi mener, det er helt centralt, at eleverne får positive oplevelser, hvor de oplever unge håndværkere, som er rollemodeller, at de introduceres til erhvervsuddannelserne og hvilke job, man kan få efter endt uddannelse. Derfor udvikler vi et kursus til 7. klasse, hvor eleverne introduceres til både bygge- og detailvarebranchen. Kurset udarbejdes i samarbejde med lærere fra tre kommuner, to brancheforeninger, en erhvervsskole med mere. Vores primære fokus bliver at tale om positive muligheder for alle elever, og det er sejt at tage en erhvervsuddannelse.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ