Elever fra fem klasser kan se frem til en chokoladeovertrukken lækkerbisken som kompensation for volapykord i den nationale test i læsning.

Volapyk i nationale test udløste fem klassesæt flødeboller

Kontorchef i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Rasmus Vanggaard udlovede flødeboller til klasser, der mødte volapykord som 'tvinkel' og 'stronstr' i nationale test. Fem klasser får nu flødeboller – og ministeriets folk får viden om browsere og udstyr, så de kan få løst problemet fremadrettet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tina Lorenzen fra Sjørslev Skole i Midtjylland fortalte i Danmarks Radios P1 1. maj om mærkelige ord og sætninger i den nationale test i læsning. Og det fik altså kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen til at sætte klassesæt af flødeboller på højkant. Nu har han gjort efterspørgslen op, og han skal altså købe flødeboller til fem skoleklasser.

Flødeboller til alle 6.-klasser, der har fået volapykord i testene 

"Vi har fået elevernes Uni-login og oplysninger om browsere og computere, og så kigger vores teknikere på, om der er noget, vi kan gøre for at blokere for de plugin-programmer, som giver problemerne", fortæller Rasmus Vanggaard.

Problemerne kan opstå, når der ligger plugin-programmer som for eksempel Google Translate på elevens computer.

"Men vi finder en løsning inden de frivillige test i efteråret - om ikke andet i form af en vejledning", siger Rasmus Vanggaard.