Blog
3   1

Skader målstyret undervisning elevernes læring i håndværk og design?

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lene Tanggaard sagde for nyligt, at målstyring skader elevernes læring og kreativitet. Jeg er enig. Men har jeg kastet mig ud i, at prøve at finde ud af, om det altid gør sig gældende.

Jeg er en praktisk lærer. Valgte faktisk at blive lærer, fordi jeg ønskede at undervise i de kreative og praktiske fag.

Når jeg hører ordet målstyring i samme sætning som håndværk og design, billedkunst eller madkundskab, ja så får jeg sådan en lille smule tics. For jeg er i princippet enig med Lene Tanggaard i hendes påstand.

Du kan ikke putte kreativitet i kasser. Punktum.

På trods af det, har jeg sagt ja til at holde en Visible Learning Workshop, der netop tager udgangspunkt i læringsmål og succeskriterier. I håndværk og design. Grunden er, at jeg ønsker en dialog med mine kolleger om præcis hvordan målstyring kan bruges i de kreative fag - uden det bliver en begrænsning for eleverne. 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har ikke alle løsningerne, men har en forhåbning om, at vi i fællesskab kan finde frem til nogle goder ved netop målstyret undervisning i håndværk og design.

Workshoppen kommer til at foregår en torsdag sidst i september, og er for folkeskolelærere i Slagelse Kommune. Jeg glæder mig!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.262 andre er allerede tilmeldt