Blog
0   32

Design og byg dit akvarium

Abonner på nyt om Fatihs H&D-videoer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Video fra "5.d's akvarium projekt".

Design og byg dit akvarium, Forløbet er tiltænkt 5.-6. klassetrin, og jeg vurderer, at forløbet vil vare 12-14 lektioner. I dette forløb kommer eleverne til at bruge mange forskellige værktøjer og teknikker, som vi bruger i håndværk og design.

Hver elev saver først 2x40 cm af fyrretræ og limer de brede sider sammen, så har de et bræt på 40x19,5 rektangel. Derefter saver de 2x20 eller 25 cm af fyrretræ og limer de brede side sammen. Til sidst saver de igen 2x20 eller 25 cm af fyrretræ og limer de brede sider sammen. Så samler eleverne de 3 brædder sammen med lim og søm, samt limer og sømmer bundpladen på, som saves af krydsfiner. Herefter saver de tre eller flere pinde som limes og sømmes på med mellemrum. Eleverne skal designe og male produktet lige som et akvarium indvendigt. Undervejs laver eleverne deres fisk eller havdyr af uld, perler, stof eller metaltråd. Til sidst skal eleverne hænge deres fisk eller andre havdyr op med snor i deres akvarium. De må også gerne gå udenfor og samler sten eller hente sand til deres akvarium. 

Eleverne lærer at tegne/designe et akvarium, regne, save, lime og samle træstykker sammen, lave fisk eller havdyr af uld, stof eller metaltråd, slibe og male.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialer: Fyrretræ, krydsfiner uld, stof, perler, metaltråd, sand, sten, håndsav, målebånd, geringssav, blyant, maling, sandpapir, lim.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.090 andre er allerede tilmeldt