Anmeldelse

First Choice

"First Choice for tredje"

Det er de mange praktiske og kreative aktiviteter beskrevet i Teacher’s book, der er kernen i "First Choice"-undervisningen. Arbejdet med læringsstile er hele tiden i fokus, det understøtter elevernes forskellige måde at lære på, og det trækker bevægelse ind i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gyldendal har sendt en nyudgivelse af "First Choice for tredje" på markedet. Sættet består af Pupil’s book, Workbook, Teacher’s book og en i-bog, der indeholder en digital kopi af den fysiske bog, alle lydfiler og interaktive opgaver. Hermed har eleverne rig mulighed for at arbejde og få læst tekster op også derhjemme.

Fakta:

Titel: First Choice

Forfatter: Gitte Frandsen, Tania Kristiansen

Pris: 76,25

Sider: 56

Type: Workbook

Forlag: Gyldendal

Pris: 140

Sider: 48

Type: Pupil's book

Pris: 765

Sider: 104

Type: Teacher's book

Ræven Toby er den kære gennemgående figur i Pupil’s book, han introducerer de nære begynderemner for eleverne. Emnerne er stadig de gængse for sproglige begyndere, nemlig familie, tøj, dyr, kroppen, måneder, vejret, farver og meget mere. Spøgelset Ooh, der var figuren i "First Choice Beginners", er også med for en kort bemærkning i Pupil’s book, måske for den røde tråds skyld, så eleverne fornemmer sammenhængen til det, de tidligere har lært. For i "First Choice for tredje" er der tydeligt sket en progression fra Beginners, den fastholdes her, hvor vi finder langt mere fokus på sammenhængende indhold og tekster.

Workbook indeholder mange gode og varierede opgaver, og der lægges stor vægt på skriftlighed. Alle opgaverne stilles på engelsk, hermed vænnes eleverne tidligt til opmærksomhed på opgavebeskrivelser. Hvor man før krævede mere skriftlighed fra 4. klasse, er det nu 3. klasse, der gøres skarpere, eleverne er klar til det og har brug for udfordringerne.

Teacher’s book indeholder vejledning til systemet og en stor samling kopisider. Det er de mange praktiske og kreative aktiviteter beskrevet i Teacher’s book, der er kernen i "First Choice"-undervisningen. Arbejdet med læringsstile er hele tiden i fokus, det understøtter elevernes forskellige måde at lære på, og det trækker bevægelse ind i undervisningen. Jeg kan særligt godt lide afsnittet "Activity bank". Her beskrives nogle af de forskellige aktiviteter, der kan bruges i flere sammenhænge. "First Choice for tredje" fremstår alt i alt opdateret, så det lever op til Forenklede Fælles Mål.